Hawaïaanse Pasta salade van elleboog macaroni

Hawaïaanse Pasta salade

Hawaïaanse pasta salade, een simpele en smaakvolle pasta salade. Een beetje ouderwets ook, gemaakt met elleboog macaroni, wortel, bleekselderij en een uitje. Deze simpele ingredienten zorgen voor een beetje aparte maar erg lekkere pastasalade.

Hawaï

Ik ben de laatste tijd een verzot op Aziatisch eten en alhoewel Hawaï bij de Verenigde Staten hoort zijn de Aziatische invloeden daar groot. Deze pasta salade is naar mijn idee echter typisch Amerikaans eten maar op Hawaï wordt dit geserveerd met witte rijst en kip katsu wat het een Aziatische twist geeft.

Plate lunch

Ik kwam dit recept eigenlijk tegen toen ik op zoek was naar kip katsu, de Japanse schnitzel. Wat ik vond was de Hawaiian plate lunch. Een bord met witte rijst, deze mac salade en kip of varkens schnitzel, maar ook pulled pork zie je er vaak bij geserveerd. In een vrij weekend besloot ik gewoon om dit ook eens te proberen en het was nog lekkerder dan ik verwachte.

Hawaïaanse Pasta salade

Wat heb je nodig voor de Hawaïaanse Pasta salade:

  • 225 gram elleboog macaroni
  • 1/2 theelepel zout
  • 100 gram mayonaise
  • 1 kleine ui, fijn geraspt
  • 1 stengel bleekselderij, fijn gesneden
  • 1 wortel, geraspt
  • 1/2 theelepel bruine suiker
  • peper

Hoe maak je de Hawaïaanse Pasta salade:

  1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg dat de macaroni goed gaar is, liever iets te zacht dan te stevig. Giet af en spoel af met koud water. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Meng de rest van de ingredienten in een ruime kom en voeg de afgekoelde macaroni toe. Laat de pasta salade helemaal afkoelen in de koelkast.

Ik serveerde deze salade met kip katsu en rijst. Het recept voor de kip katsu komt vrijdag online.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Hawaïaanse Pasta salade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

Geef een reactie