Sushi met Smac, fastfood voor thuis

Sushi met Smac, fastfood voor thuis

Dit is wel een bijzonder gerechtje, sushi met Smac. De sushi rijst wordt gecombineerd met een plak gebakken Smac die op smaak is gebracht met een beetje sojasaus. Klinkt misschien een beetje vreemd maar is wel erg lekker.

Smac

Ik wist eigenlijk eerst niet of ik dit simpele receptje wel op mijn blog wilde plaatsen want Smac is nou niet echt culinair of gezond maar ik heb er wel mooie herinneringen aan. Mijn oma maakte vroeger naast groentesoep ook altijd macaroni met Smac en daar deden we dan Maggi over. Ik vond dat echt super lekker.

Hawaï

Deze simpele vorm van sushi is vooral bekend in Hawaï, het heet daar spam musubi. Deze bijzondere variant op het klassieke Japanse gerecht is ontstaan in de tweede wereldoorlog. Er waren veel soldaten gelegerd in Hawaï in die tijd, die de Smac oftewel Spam meebrachten. Gecombineerd met rijst en een reepje nori was het een makkelijke en smaakvolle snack.

Sushi met Smac, fastfood voor thuis

Wat heb je nodig voor de sushi met Smac:

 • 200 gram sushi rijst
 • 2 eetlepels rijstazijn
 • 1 eetlepel mirin
 • 1/2 eetlepel suiker
 • 1/2 theelepel zout
 • 1 blik Smac, 250 gram, in plakken
 • 1 eetlepel sojasaus
 • 2 vellen nori, in repen

Hoe maak je de sushi met Smac:

 1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de rijstazijn, mirin, suiker en zout in een kommetje en roer totdat de suiker en zout opgelost zijn. Roer het mengsel door de sushirijst.
 2. Bak de plakken Smac in een koekenpan totdat ze beginnen te kleuren. Voeg de sojasaus toe en bak nog even mee.
 3. Je kunt het blikje van de Smac gebruiken als vorm. Leg een laagje plasticfolie in het blikje zodat die over de rand hangt, druk een laagje rijst erin en haal voorzichtig eruit met de plasticfolie. (filmpje)
 4. Leg een plakje van de gebakken Smac erop en wikkel er een strook nori omheen. Serveer direct.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Sushi met Smac
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

Geef een reactie