Koreaans gebakken rijst met kimchi, fastfood voor thuis

Koreaans gebakken rijst met kimchi

Koreaans gebakken rijst met kimchi, snel klaar, best wel pittig en ontzettend lekker. Handig om overgebleven rijst op te maken. Maar mocht je nu geen restje rijst hebben dan is dit gerecht zeker de moeite waard om wat rijst voor te koken.

Kimchi

Kimchi is gefermenteerde kool in een pittige saus. Het is een Koreaanse versie van zuurkool. Kimchi wordt op smaak gebracht met rode pepers en verschillende specerijen. Er bestaan ook heel veel verschillende soorten kimchi en het schijnt dat in Korea bij iedere maaltijd kimchi geserveerd wordt, zelfs bij het ontbijt! Ik heb de laatste paar keer een pakje uit de koeling van de Aziatische supermarkt gekocht, lekker pittig maar niet te.

Gochujang

Oke ik ben sowieso best dol op pittig eten en sambal en verschillende soorten pittige sausjes staan altijd wel in mijn koelkast. Maar deze Koreaanse pittige saus is toch echt wel 1 van mijn favoriete, de smaak is niet alleen maar pittig maar ook kruidig, zuur en verrassend. Als je houdt van een beetje pittig moet je deze zeker eens proberen!

Koreaans gebakken rijst met kimchi

Wat heb je nodig voor de Koreaans gebakken rijst met kimchi:

 • 150 gram kimchi
 • 125 gram spekblokjes
 • 1 theelepel sesamolie
 • 1 theelepel gochujang
 • 2 theelepels sojasaus
 • 250 gram gekookte rijst
 • boter
 • 2 eieren
 • eventueel sesamzaadjes en bieslook

Hoe maak je de Koreaans gebakken rijst met kimchi:

 1. Laat de kimchi uitlekken en vang het vocht op, snijdt de kimchi eventueel in iets kleinere stukken. Meng het vocht met de sesamolie, gochujang en sojasaus.
 2. Bak de spekblokjes in een ruime hapjespan op middelhoog vuur totdat ze beginnen te kleuren. Voeg de uitgelekte kimchi toe en bak dit een paar minuten mee.
 3. Voeg de rijst en de saus toe en roer alles goed door. Zorg dat alles bedekt is door de saus. Verhit een beetje boter in een kleine koekenpan breek de eieren erboven en laat bakken totdat het eiwit stevig is en de dooier nog zacht, dit duurt ongeveer 2 minuten.
 4. Verdeel de kimchi fried rijst over 2 borden en leg op ieder bord een spiegelei. Bestrooi eventueel met wat sesamzaad en bieslook.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Koreaans gebakken rijst met kimchi
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)

Geef een reactie