Recepten

Gehakt en doperwten curry

Als ik een receptje met doperwten voorbij zie komen blijf ik daar bijna altijd bij hangen, jeugdsentiment denk ik. Zo dus ook bij deze gehakt en doperwten curry.

Als klein meisje stond er in onze garage een grote voorraad met blikken doperwten en ook mijn lapjeskat sliep daar meestal. Tegenwoordig zijn de blikken vervangen door zakken in de vriezer en lopen er hier in huis 2 rode Maine Coon dames rond. De liefde voor katten en doperwten is gebleven. Mijn kinderen hebben die voorliefde voor de erwtjes niet geërfd, gelukkig zijn ze wel dol op de katten. Met dit recept heb ik in ieder geval 1 van de 3 overtuigd en ik vond zelf het feit dat je wel een curry smaak hebt maar geen saus erg lekker.

Ingrediënten:

2 eetlepels zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
3 knoflookteentjes, geperst
1 theelepel verse gember, geraspt
2-4 groene chili pepers uit een pot, fijngesneden
1 eetlepel komijn zaad
3 eetlepels curry pasta, medium hot
800 gram rundergehakt
blik tomatenblokjes, 400 gram
1 theelepel suiker
4 eetlepels tomatenpuree
4 eetlepels santen
250 gram doperwten, vriezer

Voor erbij:
rijst of naan brood

Bereiding:

1. Verwarm de olie in een hapjespan, bak de ui een kwartier tot 20 minuten totdat ze zacht en goudbruin worden. Voeg de knoflook, gember, groene peper, komijnzaadjes en de curry pasta toe. Bak dit 1-2 minuten op hoog vuur.
2. Voeg het gehakt toe en bak totdat het gekleurd is, roer de tomaten, suiker en tomatenpuree erdoorheen en breng aan de kook. Voeg zout en peper toe naar smaak en laat op een laag vuur 1 uur sudderen.
3. Voeg de santen en de doperwten toe en laat nog ongeveer 10 minuten opstaan totdat de erwten gaar zijn en de santen gesmolten. Serveer met witte rijst en eventueel naan brood.

Gehakt en doperwten curry
(Gebaseerd op een recept uit GoodFood magazine januari 2014)

 Eet smakelijk!

Summary
Recipe Name
Gehakt en doperwten curry
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 3 Review(s)
Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago