Categories: ReceptenSnacks

Vijgen met Camembert uit de oven

Van het weekend gingen we nog even naar de markt, niet hier in mijn woonplaats maar een plaats wat verderop. Er stond wel dezelfde marktkraam waar ik normaal altijd mijn spullen haal. En zo leuk, de dame achter de kraam herkende me en vroeg of ik verdwaald was. Klantenbinding heet dat geloof ik 😉 Maar ik ging dus voor champignons….en kwam thuis met een grote doos vijgen en ik besloot daar vijgen met Camembert uit de oven mee te maken.

Lekker hoor die vijgen!

Ideetjes wat ermee te doen had ik al wel en na er thuis eerst al een paar zo gegeten te hebben schoof ik er een aantal in de oven met wat heerlijke toevoegingen.

Vijgen Met Camembert

Ingrediënten:

6 vijgen
1 eetlepel sherry azijn
3 takjes tijm, blaadjes afgerist
2 eetlepels honing
1 rondje Camembert
handjevol pistachenootjes, gepeld

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Snij een kruis in de vijgen tot bijna op de bodem en duw ze een klein beetje open. Leg de vijgen naast elkaar in een ovenschaal die groot genoeg is om er straks de kaas nog bij te plaatsen.
2. Verdeel de azijn, honig en tijm erover en strooi er wat zout en peper over. Bak de vijgen ongeveer een kwartier in de oven tot ze zacht beginnen te worden. Leg de kaas in de schaal bij de vijgen en plaats terug in de oven totdat de kaas begint te smelten. Strooi er de pistache noten over.
Serveer met lekker knapperig brood

Vijgen met Camembert uit de oven
(Gebaseerd op een recept uit Goodfood, september 2014)

Smakelijk eten!

Cookingdom

View Comments

  • Ik zag ze ook liggen maar liep er nog even voorbij. Ik heb ze nog nooit gemaakt, maar als ik dit zie dan ga ik me er toch eens aan wagen!

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago