Categories: BakkenReceptenSnacks

Tahin en Halva brownie van Yotam Ottolenghi

Dit recept voor een tahin en halva brownie had ik al eens voorbij zien komen en toen ik een blik halva cadeau kreeg wist ik dat deze brownie gemaakt ging worden!

Halva lijkt wel wat op noga en is zoet en lekker. Je kunt het kopen in de Turkse supermarkt. Het recept voor deze brownie is van Yotam Ottolenghi, het is een heftige brownie, heel zacht en met veel smaak.

We hebben ook nog een beetje gesnoept van de halva en er Labne mee versierd voor de middelste die dat als snack mee naar school nam.

Tahin en Halva brownie

Ingrediënten:

240 gram ongezouten roomboter
240 gram donkere chocola, in stukjes
4 eieren
330 gram fijne suiker
120 gram bloem, gezeefd
30 gram cacaopoeder, gezeefd
130 gram walnoten, grof gehakt
zout
150 gram Tahin
130 gram Halva in stukjes

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius, bekleed een brownie vorm (21×31 cm) met bakpapier. Smelt de chocolade en de boter au bain marie. Haal van het vuur en roer tot een gladde saus. Laat even afkoelen.
2. Meng in een ruime kom de eieren met de suiker tot een romig mengsel, dit duurt ongeveer 3 minuten met een elektrische mixer. Roer er dan rustig het chocolade mengsel door en daarna de bloem, cacao, walnoten en 3/4 theelepel zout. Roer zeker niet te lang!
3. Giet het beslag in een brownie vorm (21×31 cm) bekleed en strijk glad. Verdeel de Tahin met een lepel over 12 plekken en verdeel met de achterkant van de lepel over het beslag. Leg stukjes van de Halva op de brownie en duw ze er half in.
4. Bak de brownie ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven. Houdt de brownie goed in de gaten, de binnenkant blijft zacht. Serveer ze warm en erg zacht of laat afkoelen tot kamertemperatuur en iets steviger worden.

Tahin en Halva brownie
(Gebaseerd op een recept van Yotam Ottolenghi)

Smakelijk eten!

Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago