Italiaanse tomatensoep met pasta

Na onze vakantie in Portugal maakte ik deze Italiaanse tomatensoep met pasta!

In Portugal hadden de kids zin in een soep, dat is ook wel een echt vakantie ding bij ons. Meestal eten we in de vakantie een keer soep uit blik of pak en op vakantie smaakt dat altijd prima. En ook deze vakantie hadden de jongens een heerlijk soepje uitgekozen, Heinz tomatensoep!

Weer thuis vond ik toevallig een recept dat claimde een Italiaanse versie van de Heinz soep uit blik te zijn…die moest gemaakt worden.

Lekker soepje hoor en vooral de toegevoegde pasta viel in de smaak!

Italiaanse tomatensoep met pasta
Ingrediënten:

6 rijpe smaakvolle tomaten
olijfolie
2 teentjes knoflook, gepeld
1 ui, gesnipperd
1,5 liter koud water
1/2 theelepel zout
peper naar smaak
2 theelepels suiker
150 gram kleine pasta
eventueel peterselie voor garnering

Bereiding:

  1. Maak een kruis in de tomaten, leg ze in een schaal en giet er kokend water over. Laat even staan. Verwarm ondertussen de olijfolie in een pan en bak hierin de knoflook totdat de teentjes goudbruin zijn. Haal de knoflook uit de pan en voeg de uien toe. Bak deze ongeveer 5 minuten totdat ze glazig beginnen te worden.
  2. Laat de tomaten uitlekken en een klein beetje afkoelen. Verwijder het vel, snijdt de tomaten in stukken en verwijder de zaadjes.. Doe de tomaten in de pan en laat nog 5 minuten bakken.
  3. Voeg nu het water toe samen met zout, peper en suiker en breng aan de kook. Laat ongeveer 40 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Voor een extra gladde afwerking kun je de soep nog zeven.
  4. Voeg de pasta toe en laat nog 10 minuten koken. Laat de soep even staan zodat hij wat indikt door de pasta. Bestrooi eventueel met fijngesneden peterselie.

Als je deze soep te lang laat staan hou je weinig soep meer over, de pasta zuigt zich vol met de vloeistof. Mijn dochter die pas later de soep/pasta at vond dit heerlijk.

Italiaanse tomatensoep met pasta
(Gebaseerd op een recept van Nigella Lawson)

Smakelijk eten!

Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago