Sinaasappel marmelade cake

Soms heb je van die recepten, die lees je en die blijven hangen ergens in je achterhoofd…Dit was weer zo’n recept en toen ik bij de Lidl een grote pot sinaasappel marmelade kocht kwam deze cake weer naar boven! Je hebt er verder echt niets speciaals voor nodig. Ook het maken was zo gemakkelijk als dat ik gedacht had en de sinaasappel marmelade cake is echt ontzettend lekker. De cake ziet er heel simpel uit, maar met wat opsmuk lijkt het wel een taartje!

Deze cake kan heel goed ingevroren worden. Handig om nu te bakken, even een stukje proeven, en tijdens de feestdagen van de rest van deze simpele cake iets bijzonders te maken.

Sinaasappel marmelade cake

Ingrediënten:

250 gram ongezouten boter
75 gram fijne kristalsuiker
75 gram lichtbruine basterdsuiker
150 gram sinaasappel marmelade
225 gram bloem
1/2 theelepel baking soda
1 theelepel bakpoeder
4 eieren
zest van een hele sinaasappel en sap van een halve

Voor het glazuur:

75 gram sinaasappel marmelade
sap van een halve sinaasappel

Eventueel extra:

sinaasappelsap
sinaasappellikeur
slagroom
bramen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius en vet een vierkante schaal van 24 cm in met boter.
  2. Meng de boter en de 2 soorten suiker tot een gladde massa, voeg de marmelade toe en daarna de droge ingrediënten. Meng er als laatste de eieren, zest en sinaasappelsap door.
  3. Bak de cake ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de cake gerezen is en een prikker er redelijk droog uitkomt. Laat afkoelen in de schaal.
  4. Verwarm de marmelade met het sap in een klein pannetje en besmeer daarmee de bovenkant van de cake

Voor een cake die op taart lijkt snijdt je dikke plakken van ongeveer de helft van de cake, die je naast elkaar legt. Sprenkel er wat extra sinaasappelsap en/of sinaasappellikeur over. Schep er slagroom op en versier met bramen ( eventueel uit de viezer)

Sinaasappel pudding cake
(gebaseerd op een recept van Nigella Lawson)

Smakelijk eten!

 

Cookingdom

View Comments

  • Psst... Ik zou dat 'Soda' even veranderen in 'Baking soda' ofwel natriumbicarbonaat. Voordat mensen schoonmaaksoda in hun recept gooien...

    • Bedankt! Ga het gelijk even veranderen...maar zouden er echt mensen gaan bakken met schoonmaakmiddelen? :-)

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago