Recepten

Griekse yoghurt cake met citroen

Deze Griekse yoghurt cake met citroen is heerlijk fris en zeer geschikt voor de lente! Komt nog bij dat deze cake erg makkelijk is om te maken.

Wanneer je de kokosolie erbij giet lijkt het alsof het niet meer goed komt, maar als je even rustig door blijft roeren krijg je echt een prachtig cakebeslag dat heerlijk rukt naar citroen. Ik ben echt dol op cake en heb al allerlei soorten uitgeprobeerd zoals een klassieke cake, een cake met mandarijn en zelfs al één met courgette maar dit was de eerste keer dat ik kokosolie gebruikte in een cake.

Ik werd echt heel blij van deze cake!

Wat heb je nodig voor de Griekse yoghurt cake met citroen:

  • 190 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 150 gram suiker
  • 3 grote eieren
  • rasp van 1 citroen
  • 1 theelepel vanille extract
  • 100 gram kokosolie, gesmolten

Voor het glazuur:

  • rasp van 1 citroen
  • 200 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels citroensap

Hoe maak je de Griekse yoghurt cake met citroen:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Vet een cakevorm in met boter en bestrooi met bloem.
  2. Meng in en kleine kom de bloem, bakpoeder en het zout. In een grote kom meng je de yoghurt met de suiker. Meng er de eieren, citroenrasp en vanille extract door. Roer de droge ingredienten door het yoghurt mengsel.
  3. Meng nu de kokosolie met een spatel door het beslag, het lijkt eerst alsof het niet wil mengen maar als je rustig door gaat komt het goed. Giet het beslag in de cakevorm en bak 50 minuten in de oven, totdat een sateprikker er schoon uitkomt.
  4. Laat de cake 10 minuten afkoelen, haal voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster. Maak het glazuur door alle ingredienten te mengen. Giet over de cake en laat ongeveer 20 minuten stevig worden. Snijdt de cake in plakken.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Griekse yoghurt cake met citroen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 3 Review(s)
Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago