Courgette cake met yoghurt en hazelnoten

Misschien klinkt het wat vreemd een cake met courgette maar deze courgette cake met yoghurt en hazelnoten is echt ontzettend lekker! Misschien wel bijna net zo lekker als mijn bosbessen cake met munt en citroen…en dat wil wat zeggen hoor.

Deze cake smaakt fris en zeker niet heel zoet. Je proeft ook niet echt de courgettes maar de hazelnoten komen dan weer wel naar voren. Houdt je net zoals ik van hazelnoten dan is dit echt een geweldige cake!

Deze cake kan heel goed als ontbijt gegeten worden…en tja soms is dat gewoon weleens nodig, cake als ontbijt.

Courgette cake met yoghurt en hazelnoten, By Cookingdom
Courgette cake met yoghurt en hazelnoten

Ingrediënten:

Voor de cake:
100 gram hazelnoten en 3 eetlepels
300 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
150 gram suiker
2 eieren
125 ml plantaardige olie
100 gram yoghurt
200 gram grof geraspte courgette (ongeveer 1 middel courgette)

Voor het glazuur:
200 gram poedersuiker
30 ml yoghurt

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 170 graden Celsius. Spreid de hazelnoten uit op een bakplaat en rooster ze ongeveer 8 minuten in de oven totdat ze beginnen te geuren. Laat ze iets afkoelen en hak ze grof. Houdt ongeveer 3 eetlepels van de hazelnoten apart voor de garnering. Laat de oven aan.
  2. Meng in een kom de bloem met het bakpoeder en zout. Klop in een ander kom de suiker met de eieren, de olie en de yoghurt tot een gladde saus. Voeg de courgette, hazelnoten en de droge ingrediënten toe aan het yoghurt mengsel en roer tot alles goed is gemengd, maar zeker niet langer.
  3. Bak de cake ongeveer 1 uur tot 1 uur en een kwartier in de oven of totdat een prikker er droog uitkomt. Laat de cake even rusten in de vorm. Haal hem uit de vorm en laat helemaal afkoelen op een rooster.
  4. Voor het glazuur meng je de poedersuiker met de yoghurt tot een dik glazuur. Giet dit over de cake en strooi er de rest van de hazelnoten over.

Courgette cake met yoghurt en hazelnoten
(Gebaseerd op een recept uit de Delicious)

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Courgette cake met yoghurt en hazelnoten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

One thought on “Courgette cake met yoghurt en hazelnoten

  1. Pingback: Courgettecake met yoghurt en walnoten - Foodblogswap - Great Little Kitchen

Geef een reactie