Klassieke cake ook wel een Vier vierde cake

Al een tijdje wilde ik gewoon een simpele cake maken, zo’n gele, mooie, zachte cake. Zo’n ouderwetse cake. Deze klassieke cake wordt ook wel vier vierde cake genoemd, dit komt omdat je van alle vier de ingrediënten die nodig zijn voor deze cake even veel gebruikt.

 • eieren
 • boter
 • suiker
 • bloem

Eigenlijk een heel makkelijk te onthouden recept dus!

Veelzijdig

Je kunt met dit recept voor een vier vierde cake alle kanten op, voeg bijvoorbeeld cacao toe voor een chocolade of marmercake. Ook kun je er noten of vruchten door mengen, zorg dan wel dat de vruchtjes niet teveel vocht bevatten en bestrooi ze met wat bloem zodat ze niet allemaal naar de bodem zakken.

Ook kun je het recept verdubbelen en dan in een mooie tulband vorm bakken, voeg citroen of limoen rasp toe of misschien wat gember. Maar ook gewoon simpel is dit een heerlijk romige cake…

Het is niet veel werk om deze klassieke cake te maken en echt zoveel lekkerder dan een kant en klare cake uit de winkel.

Klassieke cake By Cookingdom
Klassieke cake

Wat heb je nodig voor de Klassieke cake ook wel een Vier vierde cake:

 • 250 gram suiker
 • 4 eieren
 • 250 gram boter, gesmolten
 • 250 gram zelfrijzend bakmeel

Hoe maak je de Klassieke cake ook wel een Vier vierde cake:

 1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius. Vet een cakevorm in en bekleed eventueel met bakpapier. Meng de suiker en de eieren tot een romige massa, ongeveer 10 minuten.
 2. Voeg de gesmolten boter toe en meng rustig door elkaar. Zeef de bloem boven het mengsel en roer totdat alles gemengd is. Giet het deeg in de cakevorm.
 3. Bak de cake ongeveer 40-45 minuten in de oven of totdat een prikker er droog uitkomt. Laat de cake helemaal afkoelen in de vorm en til hem er dan voorzichtig uit met het bakpapier.

Je kunt deze cake 3-4 dagen bewaren in een afgesloten trommel of goed ingepakt invriezen.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Klassieke cake
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 10 Review(s)

Geef een reactie