Deze Griekse yoghurt cake met citroen is heerlijk fris en zeer geschikt voor de lente! Komt nog bij dat deze cake erg makkelijk is om te maken.
Wanneer je de kokosolie erbij giet lijkt het alsof het niet meer goed komt, maar als je even rustig door blijft roeren krijg je echt een prachtig cakebeslag dat heerlijk rukt naar citroen. Ik ben echt dol op cake en heb al allerlei soorten uitgeprobeerd zoals een klassieke cake, een cake met mandarijn en zelfs al één met courgette maar dit was de eerste keer dat ik kokosolie gebruikte in een cake.
Ik werd echt heel blij van deze cake!
Wat heb je nodig voor de Griekse yoghurt cake met citroen:
- 190 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 250 ml Griekse yoghurt
- 150 gram suiker
- 3 grote eieren
- rasp van 1 citroen
- 1 theelepel vanille extract
- 100 gram kokosolie, gesmolten
Voor het glazuur:
- rasp van 1 citroen
- 200 gram poedersuiker
- 2 eetlepels citroensap
Hoe maak je de Griekse yoghurt cake met citroen:
- Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Vet een cakevorm in met boter en bestrooi met bloem.
- Meng in en kleine kom de bloem, bakpoeder en het zout. In een grote kom meng je de yoghurt met de suiker. Meng er de eieren, citroenrasp en vanille extract door. Roer de droge ingredienten door het yoghurt mengsel.
- Meng nu de kokosolie met een spatel door het beslag, het lijkt eerst alsof het niet wil mengen maar als je rustig door gaat komt het goed. Giet het beslag in de cakevorm en bak 50 minuten in de oven, totdat een sateprikker er schoon uitkomt.
- Laat de cake 10 minuten afkoelen, haal voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster. Maak het glazuur door alle ingredienten te mengen. Giet over de cake en laat ongeveer 20 minuten stevig worden. Snijdt de cake in plakken.
Smakelijk eten!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Summary
Recipe Name
Griekse yoghurt cake met citroen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3 Review(s) Based on
Zou je ipv de yoghurt ook mascarpone kunnen gebruiken? Of is dat te dik?
Ik denk dat het wel moet kunnen hoor, maar heb het zelf nooit geprobeerd. Succes!
…. en zonder suiker??
Nee hoor deze cake bevat gewoon suiker…