Recepten

Geitenkaas rolletjes met ham en tijm

Een super simpel bladerdeeg hapje vol met lekkers! Geitenkaas rolletjes met ham en tijm. Zowel geitenkaas, bladerdeeg en tijm zijn erg veelzijdig maar passen ook heel goed bij elkaar. De gerookte ham zorgt voor een zoutig smaakje en ook dit is weer lekker met de romige geitenkaas.

Geitenkaas

Voor dit receptje gebruik je zachte geitenkaas die goed smeerbaar is. Ik gebruikte een verse geitenkaas van Bettine. Deze geitenkaas is heerlijk zacht van smaak. Geitenkaas is erg veelzijdig en bijvoorbeeld ook erg lekker als snack of verwerkt in een salade.

Bladerdeeg

Bladerdeeg heb ik eigenlijk altijd wel in de vriezer liggen maar koelvers bladerdeeg is tegenwoordig heel makkelijk te krijgen en erg makkelijk in het gebruik. Dit bladerdeeg hoef je niet eerst te laten ontdooien en ook is zo’n groot vel bladerdeeg handig wanneer je grotere dingen wilt maken. Bijvoorbeeld voor een hartige taart of een tarte soleil.

Wat heb je nodig voor de geitenkaas rolletjes met ham en tijm:

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 60 gram zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel zure room
  • 5 takjes tijm, blaadjes afgerist
  • 100 gram gerookte ham

Hoe maak je de geitenkaas rolletjes met ham en tijm:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Rol het bladerdeeg uit en plaats het met het bijgeleverde bakpapier op een bakplaat.
  2. Meng de geitenkaas met de zure room en de tijm blaadjes. Bestrijk het bladerdeeg met het geitenkaas mengsel en verdeel er de plakjes gerookte ham gelijkmatig over. Rol het bladerdeeg nu over de lange kant op tot een rol en snijdt in plakjes van ongeveer 1,5 cm.
  3. Verdeel de plakjes over de bakplaat en bak ongeveer 20 minuten totdat de bladerdeeg hapjes goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Geitenkaas rolletjes met ham en tijm
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 3 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago