Geitenkaas rolletjes met ham en tijm

November 2018

Een super simpel bladerdeeg hapje vol met lekkers! Geitenkaas rolletjes met ham en tijm. Zowel geitenkaas, bladerdeeg en tijm zijn erg veelzijdig maar passen ook heel goed bij elkaar. De gerookte ham zorgt voor een zoutig smaakje en ook dit is weer lekker met de romige geitenkaas.

Geitenkaas

Voor dit receptje gebruik je zachte geitenkaas die goed smeerbaar is. Ik gebruikte een verse geitenkaas van Bettine. Deze geitenkaas is heerlijk zacht van smaak. Geitenkaas is erg veelzijdig en bijvoorbeeld ook erg lekker als snack of verwerkt in een salade.

Bladerdeeg

Bladerdeeg heb ik eigenlijk altijd wel in de vriezer liggen maar koelvers bladerdeeg is tegenwoordig heel makkelijk te krijgen en erg makkelijk in het gebruik. Dit bladerdeeg hoef je niet eerst te laten ontdooien en ook is zo’n groot vel bladerdeeg handig wanneer je grotere dingen wilt maken. Bijvoorbeeld voor een hartige taart of een tarte soleil.

Geitenkaas rolletjes met ham en tijm

Wat heb je nodig voor de geitenkaas rolletjes met ham en tijm:

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 60 gram zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel zure room
  • 5 takjes tijm, blaadjes afgerist
  • 100 gram gerookte ham

Hoe maak je de geitenkaas rolletjes met ham en tijm:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Rol het bladerdeeg uit en plaats het met het bijgeleverde bakpapier op een bakplaat.
  2. Meng de geitenkaas met de zure room en de tijm blaadjes. Bestrijk het bladerdeeg met het geitenkaas mengsel en verdeel er de plakjes gerookte ham gelijkmatig over. Rol het bladerdeeg nu over de lange kant op tot een rol en snijdt in plakjes van ongeveer 1,5 cm.
  3. Verdeel de plakjes over de bakplaat en bak ongeveer 20 minuten totdat de bladerdeeg hapjes goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Geitenkaas rolletjes met ham en tijm
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie