Tarte soleil, bladerdeeg gevuld met kruidenkaas

Ik kreeg een leuk pakketje thuisgestuurd van Boursin waarmee ik iets lekkers mocht maken om het weekend mee te beginnen. Deze tarte soleil van bladerdeeg gevuld met Boursin kruidenkaas was 1 van de ideetjes die ik had. De strengen gevuld met Boursin zijn net zonnestralen en daar dankt deze taart zijn naam aan.

Tarte soleil by Cookingdom
Het ziet er misschien wat ingewikkeld uit maar dat is het helemaal niet! Ja het kost even wat tijd om al die strengen netjes rond te draaien, ben er gewoon even op mijn gemak bij gaan zitten.

Je kunt ook wat YouTube filmpjes over dit onderwerp kijken, ik zag er laatst een voorbij komen waarin ze dit soort brood maakten met  4 lagen deeg en Nutella!

Tarte soleil by Cookingdom

Ingrediënten voor de tarte soleil:

  • 2 rollen bladerdeeg, uit de koeling
  • 100 gram Boursin
  • 1 eierdooier
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

Bereiding van de tarte soleil:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Rol 1 pak bladerdeeg uit en haal er met een ronde vorm een cirkel uit van 23 cm. Leg de cirkel voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Verdeel de Boursin in een dunne laag over de bodem, laat een randje van 1 cm vrij langs de rand. Bestrijk de rand rondom met een beetje water. Rol nu het volgende pak bladerdeeg uit en snijdt hier dezelfde ronde uit. Leg deze netjes op de andere cirkel met Boursin.
  3. Zet een klein glas in het midden van de cirkel. Snijdt het deeg nu eerst in kwarten, verdeel die weer in achten, dan zestien en maak er 32 gelijke strengen van. Als het deeg nu zacht is geworden is het handig om een paar minuten in de vriezer te zetten.
  4. Draai voorzichtig vanuit het midden iedere streng ongeveer 3 keer. Klop de dooier los met een paar druppels water en bestrijk hiermee de taart. Strooi er de sesamzaadjes over.
  5. Bak de taart nu ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven totdat deze goudbruin is. Laat even afkoelen en serveer.

Je houdt nog best wat bladerdeeg over, dit kun je bijvoorbeeld gebruiken om bladerdeeg rolletjes met ham en kruidenkaas te maken.
Het lijkt me ook heel lekker om wat Parmezaanse kaas door de Boursin te mengen voor wat meer pit.
In plaats van sesamzaadjes kun je er ook maanzaad overheen strooien.

Tarte soleil
(Losjes gebaseerd op een recept van Smitten kitchen)

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Tarte soleil, bladerdeeg gevuld met kruidenkaas
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)

3 thoughts on “Tarte soleil, bladerdeeg gevuld met kruidenkaas

Geef een reactie