Cranberry compote met een beetje pit

cranberry compote

Ieder jaar maak ik eigenlijk wel cranberry compote in december, deze keer besloot ik het eens anders te doen en ik voegde wat peper toe. Zo ontstond deze cranberry compote met pit! Een heerlijk frisse en licht pittige compote die ook nog eens erg veelzijdig is.

Cranberry’s

Vaak kocht ik cranberry’s vers maar bewaarde ik ze in de vriezer, het is natuurlijk net zo handig om deze zure vruchtjes ingevroren te kopen. Rond deze tijd van het jaar zijn ze zowel vers als ingevroren altijd goed te krijgen in de supermarkt. Cranberry’s worden ook vaak gedroogd verkocht maar die zijn niet echt geschikt voor dit gerechtje. In Nederland worden verse cranberry’s gekweekt op de waddeneilanden maar de grote hoeveelheden komen toch uit de Verenigde Staten.

Pittig

Ik ben dol op de combinatie zoet en pittig en dat komt ook terug in dit receptje. De cranberry’s zelf zijn best wel zuur maar met de suiker en sinaasappelsap wordt de smaak precies goed. En als je van heel pittig houdt kun je zelfs nog wat meer peper toevoegen.

cranberry compote

Wat heb je nodig voor de:

  • 250 gram cranberry’s, uit de vriezer
  • 100 gram suiker
  • 75 ml sinaasappelsap
  • 1/2 theelepel chilipeper

Hoe maak je de:

  1. Meng alle ingredienten in een steelpannetje. Verwarm op middelhoog vuur tot het begint te pruttelen. Laat 10 minuten zachtjes koken totdat de cranberry’s uit elkaar beginnen te vallen. 
  2. Laat afkoelen en wat indikken. Schep in een leuk potje en serveer bij een stukje vlees of kaas.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Geef een reactie