Zoete uienflapjes

Er zijn van die dingen die standaard in je kast, koelkast of vriezer liggen…denk je. En ineens zit je zonder uien! Als je wilt koken kun je niet zonder uien, als ik alleen nog maar begin iets te maken en de uien staan zachtjes te bakken vragen de jongens: hmm lekker, wat gaan we zo eten? En tja in mijn angst weer zonder te komen zitten iets teveel netjes met uien ingeslagen. Gelukkig maar want ik maakte deze heerlijke zoete uienflapjes.

Zoete uienflapjes

Ingrediënten:

2 uien in dunne plakjes
3 eetlepels boter
1 eetlepel olijfolie
snufje zout
1 theelepel verse tijm blaadjes
1/2 theelepel zwarte peper
een beetje suiker
3 eetlepels witte wijn of ander vocht
8 plakjes bladerdeeg
1 ei
2 eetlepels grove mosterd
50 gram geraspte kaas

Bereiding:

1. Verwarm de boter en olijfolie in een hapjespan, voeg de uien toen en roer zodat alle uien bedenkt zijn met vet. Laat de uien 4 minuten bakken en voeg dan zout, tijm en peper toe. Roer even goed door en laat op een laag vuur sudderen met de deksel op de pan. Kijk af en toe even of het niet te snel bruint en roer dan even.
2. Wanneer de uien uit elkaar beginnen te vallen en bruin worden voeg je de wijn toe. Roer het aanbaksel los van de pan en laat het vocht wat verdampen. Haal de pan van het vuur.
3. Verwarm de oven voor tot 190 graden Celsius. Leg de plakjes bladerdeeg klaar en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Smeer op ieder plakje een klein beetje grove mosterd en leg hier ongeveer 2 theelepels van de uien op. Strooi er wat kaas over.
4. Knijp de flapjes stevig dicht en sluit ze nog beter door met een vork ze nogmaals aan te duwen (ziet er ook leuk uit). Prik een paar gaatjes bovenop de flapjes. Bak de flapjes 15 minuten in de bovenste helft van de oven totdat ze goudbruin zijn.

Laat de uienflapjes wel even afkoelen voor je ze serveert. Ze zijn zowel warm als koud heerlijk!

Zoete uienflapjes
(Gebaseerd op een recept van Joy the Baker)

Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago