Onigiri (rijstballen) met vulling

Voordat ik deze onigiri oftewel rijstballen maakte had ik al aardig wat tijd besteed aan het zoeken naar het beste recept voor de rijst, de makkelijkste manier om de mooiste vormpjes te maken en het zoeken naar en bedenken van onigiri vulling die bij iedereen in de smaak zouden vallen…

Het maken van de onigiri zelf nam ook nog flink wat tijd in beslag. Omdat ik zeker niet te weinig wilde hebben om de hongerigen te voeden maakte ik een dubbele portie sushi rijst klaar.

Bijna alles ging op die avond en het restje werd de volgende dag bij de lunch gegeten. En eindelijk hadden we gegeten wat Pokemonfokker Brock onderweg altijd maakt voor zijn vrienden in de tekenfilmserie Pokemon 😛 ( De vertaling voor de onigiri is daar donut)

 

Onigiri, rijstballen

Ingrediënten:

sushi rijst, klaargemaakt zoals hier
nori vellen
soja saus
eventueel furikake of sesamzaadjes

Voor de bacon vulling:
pakje streaky bacon, in reepjes
eetlepel mayonaise

Voor de gehakt vulling:
300 gram half om half gehakt
2 theelepels maizena
2 theelepels sesamzaadjes
1/2 theelepel zout
1 eetlepel sesamolie
30 gram Grana Padano kaas, geraspt

Bereiding:

1. Maak eerst de vullingen. Meng voor de bacon vulling de bacon met de mayonaise. Voor de gehakt vulling meng je het gehakt met de maizena, sesamzaadjes en het zout. Verwarm de sesamolie en bak hierin het gehakt mengsel. Voeg de geraspte kaas toe en laat bakken totdat de kaas gesmolten is.
2. Vul de rijst met een theelepel van één van de mengsels. Bestrooi met een klein beetje zout en wikkel er een stukje nori omheen als handvat. Bestrooi eventueel met furikake of sesamzaadjes. Hier vind je een heel duidelijke uitleg over hoe je het beste nette rijstballen kunt maken. (ik gebruikte zelf de methode met de uitstekers)

Onigiri
(Geïnspireerd door Brock 😛
Gehaktvulling gebaseerd op een onderdeel van dit recept)

Smakelijk eten!

Summary
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago