Onigiri (rijstballen) met vulling

Voordat ik deze onigiri oftewel rijstballen maakte had ik al aardig wat tijd besteed aan het zoeken naar het beste recept voor de rijst, de makkelijkste manier om de mooiste vormpjes te maken en het zoeken naar en bedenken van onigiri vulling die bij iedereen in de smaak zouden vallen…

Het maken van de onigiri zelf nam ook nog flink wat tijd in beslag. Omdat ik zeker niet te weinig wilde hebben om de hongerigen te voeden maakte ik een dubbele portie sushi rijst klaar.

Bijna alles ging op die avond en het restje werd de volgende dag bij de lunch gegeten. En eindelijk hadden we gegeten wat Pokemonfokker Brock onderweg altijd maakt voor zijn vrienden in de tekenfilmserie Pokemon 😛 ( De vertaling voor de onigiri is daar donut)

 

Onigiri (rijstballen) met vulling
Onigiri, rijstballen

Ingrediënten:

sushi rijst, klaargemaakt zoals hier
nori vellen
soja saus
eventueel furikake of sesamzaadjes

Voor de bacon vulling:
pakje streaky bacon, in reepjes
eetlepel mayonaise

Voor de gehakt vulling:
300 gram half om half gehakt
2 theelepels maizena
2 theelepels sesamzaadjes
1/2 theelepel zout
1 eetlepel sesamolie
30 gram Grana Padano kaas, geraspt

Bereiding:

1. Maak eerst de vullingen. Meng voor de bacon vulling de bacon met de mayonaise. Voor de gehakt vulling meng je het gehakt met de maizena, sesamzaadjes en het zout. Verwarm de sesamolie en bak hierin het gehakt mengsel. Voeg de geraspte kaas toe en laat bakken totdat de kaas gesmolten is.
2. Vul de rijst met een theelepel van één van de mengsels. Bestrooi met een klein beetje zout en wikkel er een stukje nori omheen als handvat. Bestrooi eventueel met furikake of sesamzaadjes. Hier vind je een heel duidelijke uitleg over hoe je het beste nette rijstballen kunt maken. (ik gebruikte zelf de methode met de uitstekers)

Onigiri
(Geïnspireerd door Brock 😛
Gehaktvulling gebaseerd op een onderdeel van dit recept)

Onigiri (rijstballen) met vulling

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie