Wortelsoep met gember

Al sinds dat het een beetje kouder is geworden ben ik op zoek naar lekkere en het liefst ook makkelijke soep recepten. Zodoende staat hier soms wel 2 keer per week een pan soep te pruttelen op het vuur. Het ruikt dan lekker en knus in huis, tja dat krijg je als de herfst komt…knus is dan een goed woord. Wortelsoep met gember was weer een nieuwe combinatie die ik graag wilde uitproberen.

Deze soep is echt heerlijk, met veel smaak en een geweldige kleur, knus en uitbundig dus eigenlijk!

Wortelsoep met gember

Ingrediënten:

60 gram boter
1 grote ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngesneden
425 gram, winterwortel, geschild en in stukjes
1 liter groentebouillon
1 rode paprika, in stukjes
1/2 rode peper, in stukjes en zonder zaadjes
2 kleine appeltjes, in blokjes
1 1/2 theelepel kurkuma
1 1/2 theelepel anijszaadpoeder
snuf nootmuskaat
2 bolletjes gekonfijte gember en 1 eetlepel gembersiroop
400 ml kokosmelk

Wortel garnering:
Lange slierten wortel
1/2 eetlepel olijfolie
1 theelepel gembersiroop

Bereiding:

  1. Meng al de ingrediënten voor de wortel garnering. Voeg zou en peper toe en laat de smaken intrekken.
  2. Voor de soep verwarm je de boter op middelhoog vuur in een soeppan. Bak de uien met de knoflook 10 tot 15 minuten, totdat de uien licht beginnen te kleuren.
  3. Voeg de wortels, bouillon, paprika, rode peper, appels, specerijen, gember en de siroop toe en laat 20 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg de kokosmelk toe en laat warm worden. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout. Schep de soep in kommen, garneer met de wortellinten en eventueel wat nootmuskaat.

Wortelsoep
(Gebaseerd op een recept uit Delicious 8-2015)

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Wortelsoep met gember
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 4 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago