Thaise kip salade met cashew

Met de lente in aantocht…wil je een salade toch? Een salade met alleen maar lekkere dingen erin en dan het liefst een die er ook nog goed uitziet op je bord. Nou dat is deze Thaise kip salade met cashew!

In het originele recept werd cashewnotenboter gebruikt, ik kocht cashewnoten pindakaas en vond de smaak van deze pindakaas een stuk zachter dan van normale pindakaas. Echt wel een aanrader.

 

Thaise kip salade met cashew By Cookingdom
Thaise kip salade met cashew

Ingrediënten:

5 eetlepel olijfolie
500 gram kipfilet
250 gram edamame
2 eetlepels cashewnotenboter
2 eetlepels limoensap
1 theelepel honing
2 theelepels rode Thaise curry pasta
handjevol koriander blaadjes, fijngesneden
150 gram gemengde sla
2 rode paprika’s, in blokjes
4 wortels, geraspt
75 gram cashewnoten, grof gehakt

Bereiding:

1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan, bestrooi de kip met zout en peper en bak ongeveer 7 minuten per kant totdat de kip gaar is. Snijdt de kipfilet in blokjes. Breng een pannetje water aan de kook en kook de edamame 5 minuten, giet af en haal de boontjes uit de schil.
2. Voor de dressing meng je de overige 4 eetlepels olijfolie, cashewnotenboter, limoensap, honing, Thaise curry pasta en de koriander in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
3. In een grote kom meng je de sla, paprika, edamame, wortels, kip en de cashewnoten. Giet er de dressing overheen en schep alles goed door elkaar.

Thaise kipsalade met cashew
(Gebaseerd op een recept van Bev Cooks)

Ze is geweldig op Instagram trouwens, die opmerkingen over haar tweeling! <3

Smakelijk eten!

Geef een reactie

Naast choco chip cookies verzamelt Cookingdom ook digitale cookies, vind je dit goed? meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten