Cajun kip pasta

Tot ik een recept zag voor Cajun kip pasta had ik er eigenlijk nooit over nagedacht dat je cajun kruiden ergens anders voor kunt gebruiken dan een wrap…

Heb je dat weleens gemaakt, een wrap met kaas? Dubbelklappen, heel even in de magnetron totdat de kaas gesmolten is? Lekkerder dan een tosti:-)

Vooral wanneer er wat cajun kruiden over de kaas gestrooid zijn voordat je die laat smelten…

Daar komt bij dat de laatste weken, wanneer ik aan mijn kinderen vraag wat ze willen eten, het antwoord bijna altijd is: PASTA!

Wat kan er dan beter zijn dan pasta met kip en cajunkruiden. Paprika en champignons erbij en je hebt een echt heerlijke, kleurrijke pasta schotel!

Cajun kip pasta By Cookingdom
Cajun kip pasta

Ingrediënten:

500 gram kipdijen vlees, in blokjes
3 eetlepels cajunkruiden
25 gram bloem
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels boter
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in reepjes
1 gele paprika, in reepjes
300 gram champignons, gesneden
4 teentjes knoflook, geperst
250 ml kippenbouillon
150 ml kookroom
Peterselie, gesneden

Voor erbij:
300 gram pasta, gekookt

Bereiding:

1. Bestrooi de kip met de cajunkruiden en de bloem, zorg dat ze goed bedekt zijn. Verwarm een ruime hapjespan op middelhoog vuur, verwarm hierin de olijfolie en bak de kipblokjes totdat ze bruin en gaar zijn.
2. Haal de kip uit de pan en voeg wat extra boter toe aan de pan, voeg de ui, paprika en eventueel nog wat extra cajunkruiden en roer goed door. Laat 5 minuten bakken en doe er dan de champignons bij. Laat een minuut of 5 bakken en voeg dan de knoflook toe.
3. Zet het vuur wat hoger, voeg de kippenbouillon toe en roer het aanbaksel los van de pan. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Zet het vuur nu laag en roer er de kookroom door, voeg de kip weer toe. Schep de pasta erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Strooi de peterselie erover.

Cajun kip pasta
(Gebaseerd op een recept van How sweet it is)

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Cajun kip pasta
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 7 Review(s)

Geef een reactie