Koffie kaneelbroodjes met chocolade

Deze koffie kaneelbroodjes zijn geweldig!

De vorige keer dat ik kaneelbroodjes maakte, echt ontzettend lang geleden, had ik problemen met het brooddeeg. Nou is dat voor mij niet heel vreemd, ik heb altijd problemen met deeg waarvoor gist nodig is.

En toch wilde ik zo graag nog eens kaneelbroodjes bakken, ik heb daar hele mooie herinneringen aan. Die geur en die smaak…

Dit recept dat ik vond leek me makkelijk en de toevoeging van chocolade en koffie…kan alleen maar geweldig zijn! Ze werden prachtig en erg fotogeniek 🙂

En ohw ja ze waren ook lekker, belachelijk lekker zelfs, en die geur…!

Koffie kaneelbroodjes By Cookingdom
Koffie kaneelbroodjes

Ingrediënten:

Voor het deeg:
125 ml melk
30 gram boter
2 eetlepels suiker
1½ theelepel gist
190 tot 250 gram bloem
¼ theelepel zout
1 grote eidooier

Voor de vulling:
80 gram boter, gesmolten
100 gram suiker
¾ theelepel kaneel
¾ theelepel espressopoeder
¾ theelepel cacao
snufje zout
60 gram chocolade fijngehakt

Voor het glazuur:
100 gram poedersuiker
½ theelepel espressopoeder
1 eetlepel water

Bereiding:

  1. Begin met het deeg. Verwarm de melk, boter en suiker in een klein steelpannetje totdat de boter gesmolten is en de suiker opgelost. Haal van het vuur en laat afkoelen tot het nog net warm is.
  2.  Giet het melk mengsel in een ruime kom en strooi er de gist over, roer even door. Laat 5 minuten staan tot de gist begint te werken. Voeg de minimale hoeveelheid bloem toe, zout en de eierdooier. Meng met een mixer met deeghaken of een houten lepel totdat er een homogeen mengsel ontstaat. Voeg als het deeg te vochtig is meer bloem toe. Maak met je handen een bal van het deeg en kneed een paar keer door. Bedek de schaal met plasticfolie en laat 10 minuten rusten.
  3. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkvlak tot een rechthoek van ongeveer 25×30 cm. Meng in een schaaltje de suiker, kaneel, espressopoeder, cacaopoeder en zout voor de vulling. Smeer de gesmolten boter uit over het deeg. Bestrooi met het suikermengsel en de chocolade.
  4. Rol het deeg vanaf de lange kant op tot een strakke rol. Snij in 6 stukken. Vet een ovenschaal van ongeveer 20×20 cm in met boter. Leg de rolletjes in de pan met wat tussenruimte. Dek weer af met plasticfolie en laat nog 30 minuten rijzen.
  5. Plaats het rooster in het bovenste gedeelte van je oven en verwarm voor tot 190 graden Celsius. Verwijder het plasticfolie en bak de kaneelbroodjes 18-20 minuten totdat ze goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat een klein beetje afkoelen.
  6. Meng voor het glazuur in een klein schaaltje de poedersuiker, espressopoeder en wat water. Giet over de warme kaneelbroodjes!

Chocolade koffie kaneelbroodjes
(Gebaseerd op een recept van Joy the Baker)

Smakelijk eten!

Geef een reactie