Bladerdeeg rolletjes met ham en kruidenkaas

Deze bladerdeeg rolletjes met ham en kruidenkaas zijn hier erg populair, elke keer wanneer ze gebakken worden zijn ze zo op en vragen de kinderen wanneer ze weer gemaakt worden! En op ieder feestje waarop iets meegebracht moet worden wordt gevraagd of we deze maken.

Meestal gebruiken we Boursin en rauwe ham, je kunt deze rolletjes maken met elke soort kruidenkaas en ook gekookte ham is lekker om te gebruiken.

Om de een of andere vage reden stonden ze hier nog niet op de blog…

Dus hier zijn ze, nog even snel te maken voor oudejaarsavond en ik kan voorspellen dat ze het nieuwe jaar dan niet halen!

Bladerdeeg rolletjes met ham en kruidenkaas, by Cookingdom
Bladerdeeg rolletjes met ham en kruidenkaas

Ingrediënten:

6 plakken bladerdeeg
50 gram kruidenkaas (Boursin)
50 gram rauwe ham

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Laat de plakken bladerdeeg iets ontdooien en leg er 3 met een centimeter overlap achter elkaar, plak vast met een beetje water. Plaats er op dezelfde manier nog 3 iets overlappend naast zodat er een rechthoek ontstaat.
  2. Besmeer de rechthoek dun met een laagje kruidenkaas en leg daar in een enkele laag de plakjes ham op. Rol vanuit beiden lange kanten naar het midden en snijdt met een scherp mes in plakjes. Leg de plakjes op een bakplaat en bak ongeveer 20 minuten, draai halverwege even om.

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Bladerdeeg rolletjes met ham en kruidenkaas
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

Geef een reactie