Caesar salade met kipgehaktballetjes

Deze keer maakte ik een caesar salade met kipgehaktballetjes! Nadat ik al een stamppotje gemaakt had dat gebaseerd was op deze klassieke salade dacht ik met het mooie weer van de afgelopen tijd ook maar eens de echte salade uit te proberen…of althans een opgepimpte versie van de caesar salad!

En ik denk zomaar dat dit een blijvertje gaat worden! Deze salade is echt ontzettend lekker en helemaal kids proof.

Caesar salade met kipgehaktballetjes, by Cookingdom
Caesar salade met kipgehaktballetjes

Ingrediënten:

Voor de salade:
400 gram kipgehakt
zout en peper
olijfolie
125 gram magere spekblokjes
4 sneetjes ciabatta, in blokjes
4 baby romaine sla kropjes
1 avocado, in plakjes
Parmezaanse kaas

Voor de dressing:
2 eetlepels mayonaise
3 eetlepels yoghurt
25 gram geraspte Parmezaanse kaas
sap van een halve citroen
1 theelepel Dijon mosterd

Bereiding:

  1. Meng in een kom het gehakt met zout peper naar smaak. Maak gehaktballetjes ter grote van een golfballetje van het gehakt. Als je tijd hebt kun je de balletjes een half uurtje af laten koelen in de koelkast. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de balletjes in ongeveer 15 minuten gaar en bruin.
  2. Bak de spekblokjes in een koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Voeg nu de blokjes brood toe en bak ook deze totdat ze goudbruin zijn en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Voor de dressing meng je al de ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Klik de blaadjes van de sla los en verdeel deze over een schaal, sprenkel de dressing over de sla. Verdeel er nu de spekblokjes, brood, avocado en de gehaktballetjes over. Bestrooi met Parmezaanse kaas.

Ik had wat extra gehaktballetjes gemaakt en die waren de volgende dag ook nog erg lekker op een broodje met wat sla.

Caesar salade met kipgehaktballetjes
(Gebaseerd op een recept uit Goodfood Magazine)

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Caesar salade met kipgehaktballetjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

2 thoughts on “Caesar salade met kipgehaktballetjes

Geef een reactie