Nutella brownies van Nigella Lawson

Regelmatig maak ik recepten uit de kookboeken van Nigella Lawson en toen ik op Amazon haar nieuwste boek voorbij zag komen tegen een leuke prijs heb ik dat meteen besteld! Het eerste recept dat we maakten daar uit waren de Nutella brownies!

Nutella brownies van Nigella Lawson, by Cookingdom

Samen met mijn dochter maakte ik deze belachelijk simpele brownies met Nutella. Ze vond ze erg lekker en deelde ze uit aan haar vriendinnetje. Mijn oudste zoon proefde ze ook en zei meteen dat ze naar hazelnoot smaakte, geen slecht teken.

De volgende keer dat ik ze maak doe ik dat wel in een veel kleinere vorm zodat ze lekker dik worden en nog smeuïger van binnen!

Het kookboek staat verder vol met heerlijke gerechten, bijna altijd simpel om te maken en ook vaak met een bijzondere twist…bijvoorbeeld een chocoladetaart met salmiak! Ik zou die graag maken maar weet nog niet zeker of ik dat aandurf.

Nutella brownies van Nigella Lawson, by Cookingdom
Nutella brownies van Nigella Lawson

Ingrediënten:

4 grote eieren
een snuf fijn zeezout
270 gram Nutella

poedersuiker voor bestrooien

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Doe de eieren in een beslagkom met een snuf zout en klop deze totdat het volume verdubbeld is. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  3. Verwarm de Nutella 1 minuut in de magnetron bij 750 watt, zodat het wat vloeibaarder wordt. Of verwarm de Nutella in een glazen schaaltje in een pannetje met warm water op laag vuur. Roer de verwarmde Nutella door de eieren.
  4. Giet het mengsel in de bakvorm en bak ongeveer 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de bovenkant droog is maar het midden nog zacht.
  5. Laat afkoelen in het bakblik. snijdt in stukjes en bestrooi met de poedersuiker.

Ik gebruikte een standaard brownie vorm maar vond de Nutella brownies eigenlijk net iets te plat geworden hierin. Ik denk dat je beter het in het originele recept voorgeschreven vierkante bakblik van 20×20 cm kan gebruiken.

Nutella brownies van Nigella Lawson
(Gebaseerd op een recept uit Simply Nigella)

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Nutella brownies van Nigella Lawson
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie