Sushi wrap met wasabi mayonaise

hittegolf, deel 2

Ben geloof ik een beetje in een periode dat ik alles in een tortilla wrap rol, nu is dat hier niet vreemd want die dingen heb ik hier altijd in mijn voorraad. Vaak maken de kinderen in plaats van een boterham met kaas een wrap met kaas. Maar deze keer maakte ik van twee lievelingsgerechten één heerlijk nieuw gerecht, de sushi wrap!

Sushi wrap met wasabi mayonaise, by Cookingdom

Je kunt van deze wraps gevuld met sushi natuurlijk ook kleine hapjes maken net zoals ik al eerder deed met carpaccio wraps maar eerlijk gezegd vind ik deze zo lekker dat ik de sushi rolletjes het liefste eet als lunch of avondeten.

Sushi wrap met wasabi mayonaise, by Cookingdom

Wat heb je nodig voor de sushi wrap :

 • 250 gram sushi rijst
 • 3 eetlepels rijstazijn
 • 1 eetlepels suiker
 • 1/2 eetlepel mirin
 • 1/2 theelepel zout
 • 4 grote tortilla wraps
 • 4 eetlepels wasabi mayonaise
 • 1/2 komkommer, in repen
 • 1 rode puntpaprika, in repen
 • 1 avocado, in repen
 • 150 gram bietjes julienne
 • 150 gram wortel julienne
 • geroosterde sesamzaadjes
 • sojasaus

Hoe maak je de sushi wrap:

 1. Kook de sushi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de rijstazijn kort in de magnetron en los de suiker erin op, voeg de mirin en het zout door en roer dit door rijst.
 2. Verdeel de rijst gelijkmatig over de tortilla wraps. Bestrijk de rijst met de wasabi mayonaise en leg er naast elkaar de komkommer, paprika, avocado, bietjes julienne en peen julienne op en strooi er wat sesamzaadjes over.Rol de tortilla’s zo strak mogelijk op.
 3. Snijd ze door en serveer met sojasaus en de rest van de wasabi mayonaise.

Wasabi mayonaise kun je maken door 1 theelepel wasabi pasta door 4 eetlepels mayonaise te roeren.
Je kunt natuurlijk ook nog andere ingredienten toevoegen zoals bijvoorbeeld omelet, zalm, surimi of tonijn.

De inspiratie voor de sushi wrap

Deze zag ik in de Allerhande, ik gebruikte wel mijn eigen sushirijst recept en strooide er sesamzaadjes over.

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
recipe image
Recipe Name
Sushi wrap met wasabi mayonaise
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie