Kaneelbroodjes met Smarties

Kaneelbroodjes met Smarties

En toen stond er ineens een doos vol met snoep op tafel en moest ik daar iets mee maken. Echt de meest vreemde gerechten gingen er door mijn hoofd. En terwijl ik alle spullen al klaar had staan om cupcakejes te gaan maken wist ik ineens dat het natuurlijk kaneelbroodjes met Smarties moesten gaan worden!

Kaneelbroodjes met Smarties, by CookingdomVroeger kreeg ik altijd Smarties van mijn oma en ik zocht dan altijd alle kleuren bij elkaar, mijn oma at dan altijd de bruine op. Eigenlijk was ik dat alweer vergeten totdat ik het busje Smarties in mijn handen hield. En vroeger was ik altijd dol op de geur van kaneelbroodjes dus deze twee nostalgische etenswaren combineren leek me best wel een plan.

Dit gerechtje ziet vrolijk uit en het viel ook goed in de smaak.

Kaneelbroodjes met Smarties, by Cookingdom

Wat heb je nodig voor de kaneelbroodjes met Smarties:

6 stuks

Voor het deeg:
125 ml melk
30 gram boter
2 eetlepels suiker
1½ theelepel gist
190 tot 250 gram bloem
1/2 theelepel zout
1 grote eidooier

Voor de vulling:
80 gram boter, gesmolten
100 gram suiker
¾ theelepel kaneel
snufje zout
60 gram Smarties

Voor het glazuur:
100 gram poedersuiker
1 eetlepel water
Handjevol Smarties, fijngehakt

Hoe maak je de kaneelbroodjes met Smarties :

  1. Om het deeg te maken verwarm je de melk, boter en suiker in een klein steelpannetje totdat de boter gesmolten is en de suiker opgelost. Haal van het vuur en laat afkoelen tot het nog net warm is. Giet het melk mengsel in een ruime kom en strooi er de gist over, roer even door. Laat 5 minuten staan tot de gist begint te werken.
  2. Voeg de minimale hoeveelheid bloem toe, zout en de eierdooier. Meng met een mixer met deeghaken of een houten lepel totdat er een glad mengsel ontstaat. Voeg als het deeg te vochtig is meer bloem toe.
  3. Maak met je handen een bal van het deeg en kneed een paar keer door. Bedek de schaal met plasticfolie en laat 10 minuten rusten. Meng in een schaaltje de suiker, kaneel en zout voor de vulling.
  4. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkvlak tot een rechthoek van ongeveer 25 x 30 cm. Smeer de gesmolten boter uit over het deeg. Bestrooi met het suikermengsel en de Smarties
  5. Rol het deeg vanaf de lange kant op tot een strakke rol. Snijdt in 6 stukken. Vet een ovenschaal van ongeveer 20 x 20 cm in met boter. Leg de rolletjes in de schaal met wat tussenruimte. Dek weer af met plasticfolie en laat nog 30 minuten rijzen.
  6. Plaats het rooster in het bovenste gedeelte van je oven en verwarm voor tot 190 graden Celsius. Verwijder het plasticfolie en bak de kaneelbroodjes 18-20 minuten totdat ze goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat een klein beetje afkoelen.
  7. Meng voor het glazuur in een klein schaaltje de poedersuiker met wat water. Giet over de warme kaneelbroodjes en strooi er de fijngehakte Smarties over.

De inspiratie voor de kaneelbroodjes met Smarties

Ik gebruikte mijn recept voor snelle kaneelbroodjes om deze te maken.

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Kaneelbroodjes met Smarties, by Cookingdom

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Kaneelbroodjes met Smarties
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

2 thoughts on “Kaneelbroodjes met Smarties

Geef een reactie