Bonenschotel met courgette

Bonenschotel met courgette

Deze bonenschotel met courgette wordt bijna helemaal gemaakt met ingredienten uit blik! Er gaan ook nog verse groenten doorheen maar de basis is toch echt blikken bonen en tomaten. En dit is echt zoveel lekkerder dan het klinkt!

Ik had zo mijn twijfels nadat ik alles in de pan had gegooid, ja zo makkelijk is het, je kiept gewoon al die blikken leeg in een pan, smaakmakers erbij en pruttelen maar…toen het klaar was, was het echt ontzettend lekker en vullend en de pannen waren zo weer helemaal leeg!

Mijn mannen dachten wel dat het met gehakt nog lekkerder geweest zou zijn…

Bonenschotel met courgette

Wat heb je nodig voor de bonenschotel met courgette:

1 blik zwarte bonen in chilisaus
1 blik kidneybonen
2 eetlepels picadillo kruidenmix (Jonnie Boer)
1 espressostick
1 blik cherrytomaten
1 blik maiskorrels
1 courgette, in kleine blokjes
1 rode paprika, in kleine blokjes
3 takjes verse munt, blaadjes in reepjes
100 gram feta kaas

Hoe maak je de bonenschotel met courgette:

  1. Doe alle bonen, de picadillo, espressopoeder, cherrytomaatjes en de mais in een ruime pan en breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
  2. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de blokjes courgette en paprika op hoog vuur goudbruin, breng op smaak met zout en peper. Schep de bonenstoof op 4 borden en verdeel er de courgette paprika mix over, kruimel er de feta over en bestrooi met de muntblaadjes.

De inspiratie voor de bonenschotel met courgette

Dit receptje zag ik in een Allerhande alweer een tijdje geleden. Zo simpel en lekker dat het al vaker gemaakt is en het toch wel goed genoeg is voor op mijn blog 🙂

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op  Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Bonenschotel met courgette
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

Geef een reactie