Romige pasta met zongedroogde tomaten

Eigenlijk eten wij helemaal niet zo heel vaak pasta maar door deze romige pasta met zongedroogde tomaten zou daar zomaar eens verandering in kunnen komen. Deze pasta schotel is ontzettend lekker en ook nog eens simpel om te maken.

Deze pasta is wel even iets heel anders dan mijn dochters favoriete groene spaghetti schotel maar zelfs zij vond hem echt ontzettend lekker! Ik had deze pasta gemaakt op een dag dat ik moest gaan werken ’s avond en de foto’s waren niet echt goed gelukt…en toen hebben we deze heerlijke pasta maaltijd een week later nog maar eens gegeten.

Romige pasta met zongedroogde tomaten

Wat heb je nodig voor de romige pasta met zongedroogde tomaten :

 • olijfolie
 • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
 • 4-5 zongedroogde tomaatjes en een beetje van de olie
 • 500 gram kipfilet, in blokjes
 • zout
 • paprikapoeder
 • 250 ml kookroom
 • 150 gram geraspte kaas
 • 300 gram penne pasta
 • 2 theelepels gedroogde basilicum
 • rode peper vlokken

Hoe maak je de romige pasta met zongedroogde tomaten:

 1. Verwarm in een hapjespan een scheutje olijfolie en wat olie van de zongedroogde tomaten, bak hierin de knoflook met de tomaatjes op middelhoog vuur. Bestrooi de kip met zout en een beetje paprikapoeder. Haal de tomaten uit de pan en voeg de kip toe. Bak de kip totdat deze begint te kleuren.
 2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat uitlekken en bewaar wat van het kookwater. Snijdt de zongedroogde tomaatjes fijn en voeg deze weer toe aan de pan. Giet nu de kookroom bij de kip en roer er de kaas doorheen op laag vuur.
 3. Voeg de pasta toe aan de saus en roer goed door, als de saus te dik is kun je wat van het kookvocht toevoegen dat je bewaart hebt. Voeg de gedroogde basilicum en de rode peper vlokken toe. Breng op smaak met zout en peper en laat nog even kort verwarmen.

Lekker met een groene salade en een simpele vinaigrette

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Romige pasta met zongedroogde tomaten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie