Avocado mug cake

avocado mug cake

Een avocado mug cake, een bijzondere manier om avocado te gebruiken in een lekker en mooi groen dessert! En dit heerlijke avocado cakeje is binnen 5 minuten klaar.

Ik kreeg een doos vol met avocado’s en daar moest ik 3 gerechtjes mee maken. Ontbijt, lunch en een dessert. Een ontbijtje of lunch verzinnen met avocado was niet zo heel moeilijk, maar dat dessert. En toen zag ik een avocado mug cake.

Dit recept bevat dan wel avocado maar is niet per se gezond, er zit suiker in maar dat kan natuurlijk ook gewoon in een toetje.

Ik maakte al wel eens vaker een mug cake maar deze mug cake met avocado is best wel perfect, heerlijk van smaak en luchtig. Zelfs het laatste hapje was niet klef maar nog steeds erg lekker!

avocado mug cake

Wat heb je nodig voor de avocado mug cake:

  • ½ avocado
  • 4 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels suiker
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 2½ eetlepel melk
  • ½ eetlepel druivenpit olie

Hoe maak je de avocado mug cake:

  1. Prak de avocado zeer fijn en schep 2 eetlepels in een beker met een inhoud van ongeveer 250 ml. Voeg de rest van de ingredienten toe en roer goed door.
  2. Plaats de beker in de magnetron en verwarm 1½ tot 2 minuten in de magnetron op vol vermogen. De cake is klaar als de bovenkant stevig is. Laat de cake een beetje afkoelen en serveer.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
avocado mug cake
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 5 Review(s)

One thought on “Avocado mug cake

Geef een reactie