Peperonata op toast met geitenkaas

Peperonata

Deze maand kreeg ik van de Albert Heijn een doos vol met goedkoopjes. De bedoeling was om daar een gezond gerecht mee te maken en dat vond ik wel een leuke uitdaging. Ik besloot peperonata te maken, een soort paprika stoofpotje en een veelzijdig groente gerechtje. Je kunt dit gebruiken als een pasta saus en met volkoren pasta heb je een heerlijk en gezond bordje eten. Ik maakte er een toast met geitenkaas en peperonata mee.

Peperonata

Peperonata is een gerechtje uit de Italiaanse keuken en is erg simpel om te maken. De lekkere smaak krijg je door de paprika’s samen met de uien langzaam te laten stoven. Ik heb het nog een nachtje in de koelkast laten staan zodat alle smaken nog beter naar voren komen.

Goedkoopje

Bij de appie hebben ze heel veel goedkoopjes, goeie kwaliteit producten voor een mooi prijsje. Veel groenten van het seizoen zijn goedkoopjes en ook heerlijk fruit. Maar niet alleen dat, ook veel smaakmakers en bijvoorbeeld olijfolie zijn bij de Albert Heijn te vinden voor een goeie prijs. En de kwaliteit wordt ik altijd blij van.

Peperonata

Wat heb je nodig voor de peperonata op toast met geitenkaas:

 • olijfolie
 • 3 paprika’s, in repen
 • 2 kleine rode uien, in halve ringen
 • 1 takje rozemarijn
 • zout en peper
 • 1 eetlepel balsamico azijn
 • 4 sneden volkorenbrood, geroosterd
 • 4 plakjes geitenkaas
 • eventueel pijnboompitten

Hoe maak je de peperonata op toast met geitenkaas:

 1. Verhit een scheut olijfolie in een ruime koekenpan. Voeg de paprika’s en uien toe, de rozemarijn en wat zout en peper. Laat op laag vuur met de deksel op de pan ongeveer 40 minuten zachtjes stoven. Roer af en toe even door.
 2. Als de ui en paprika zacht zijn zet je het vuur wat hoger, giet de azijn erbij en laat dit verdampen. Voeg eventueel nog peper en zout naar smaak toe. Laat afkoelen.
 3. Besmeer het brood met de geitenkaas en schep er wat van de peperonata op, bestrooi eventueel met pijnboompitten.

Dit is ook lekker met pasta of op toast zonder geitenkaas als dat niet je ding is.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Peperonata op toast met geitenkaas
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie