Crostini’s met witte bonen uit de pan

Crostini's met witte bonen uit de pan

Pas geleden maakte ik echt iets heel lekkers, ik maakte er foto’s van en we aten het op. Daarna vergat ik om dit receptje uit te schrijven en dat is zo zonde! Dus nu dan alsnog het recept voor de crostini’s met witte bonen uit de pan.

Crostini

Eigenlijk is een crostine niets anders dan een sneetje geroosterd (stok)brood. Normaal gesproken snijdt ik mijn oude brood in dunne plakjes en besmeer dit met een beetje olijfolie. Dit gaat even in de oven totdat de boterhammetjes goudbruin en knapperig zijn. Deze keer deed ik het anders.

Variatie

Je kunt wat je maar wil op de crostini’s doen, zo belegde ik ze al eens met druiven en olijven, zoet en zout! Maar ook deze versie met witte bonen en spekjes is de moeite waard, heerlijk bij een kom soep!

Crostini's met witte bonen

Wat heb je nodig voor de crostini’s met witte bonen uit de pan:

  • 60 gram ontbijtspek, in blokjes
  • olijfolie
  • 1 ciabatta in dunne plakken
  • 1 blik cannelloni bonen, uitgelekt
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel verse tijm, alleen de blaadjes
  • klein bosje peterselie, blaadjes fijngehakt
  • zout en peper
  • 125 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • eventueel bieslook en partjes citroen voor erbij

Hoe maak je de crostini’s met witte bonen uit de pan:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Verwarm een ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin het ontbijtspek totdat ze goudbruin zijn. Haal het spek uit de pan en zet even opzij.
  2. Voeg een beetje olijfolie toe verdeel zoveel mogelijk sneetjes van de ciabatta over de bodem van de pan. Gril het brood aan beide zijden.
  3. Meng het spek met de bonen, knoflook, kruiden en nog een scheutje olijfolie, breng op smaak met zout en peper.
  4. Haal de pan van het vuur en verdeel een beetje geraspte kaas over de crostini’s. Schep nu het bonenmengsel op de broodjes en verdeel er nog lekker veel kaas over.
  5. Plaats de pan in de oven en bak totdat de kaas gesmolten is, ongeveer 8 minuten. Serveer in de pan met wat verse bieslook erover en een partje citroen erbij.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Crostini's met witte bonen uit de pan

Summary
recipe image
Recipe Name
Crostini's met witte bonen uit de pan
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie