Mexicaanse mais met feta en chilipoeder

Mexicaanse mais

Mexicaanse mais, een simpel gerechtje dat hier regelmatig gemaakt wordt. We zijn dol op de combi van de zoete mais met de zoute feta en vergeet de pittige chilipoeder niet.

Tex Mex

Eigenlijk is dit de simpele vorm van de Mexicaanse maiskolven en lekker snel klaar omdat je mais uit blik gebruikt. Dit receptje heb ik uit een boek met tex mex gerechten. Voor de meeste hartige recepten uit dit boek heb je minstens 3 verschillende soorten pepers nodig en veel van de gerechten zijn dan ook behoorlijk pittig. Dit receptje is wel een beetje een uitzondering. Het boek is zeker een aanrader maar ik vermoed niet meer makkelijk te vinden helaas.

Street food

Deze mais in een kommetje is een populair Mexicaans streetfood gerecht. Het wordt geserveerd in een schaaltje en naast de mayonaise en feta gaat er eigenlijk ook nog gesmolten boter over. Ikzelf vind boter en mayo een beetje veel van het goede maar heb je behoefte aan nog meer romigheid voeg dan gerust wat gesmolten boter toe.

Mexicaanse mais

Wat heb je nodig voor de Mexicaanse mais:

  • 1 blikjes mais. uitgelekt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 25 gram feta
  • chilipeper
  • koriander
  • partjes limoen

Hoe maak je de Mexicaanse mais:

  1. Meng de mais met de mayonaise. Verdeel de mais over 4 schaaltjes en verkruimel de feta erover.
  2. Bestrooi met een snuf chilipeper een paar blaadjes koriander en serveer met een partje limoen.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Mexicaanse mais
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie