Aardappels met spek en kruidige olie uit de oven

Aardappels met spek en kruidige olie

Dit is een heerlijke en super simpele ovenschotel, aardappels met spek en kruidige olie! De aardappels krijgen veel smaak door de spek en de kruidige olie is simpel maar erg lekker! Je legt alles op de bakplaat en terwijl de oven al het werk doet maak je nog even snel een heerlijk ruikende kruidenolie.

Pasen

Ik weet dat Pasen nog ruim een maand op zich laat wachten en dit is natuurlijk ook niet per se een paasreceptje maar toch is dit wel een leuke schotel voor op de paastafel. Een heerlijke groene salade erbij en niks meer aan doen!

Voorkoken

Ik vind het altijd handig om de aardappels eerst even voor te koken ze zijn dan sneller klaar in de oven en worden ook krokanter. Mocht je dus een restje aardappels hebben (gebeurt hier echt nooit!) dan is dit gerechtje echt super snel klaar.

Pittig

Voor de kruidenolie gebruik ik wel aardig wat chilipoeder maar je kunt gerust minder gebruiken en naar je eigen smaak aanpassen. Ook kun je voor de smaak gewoon een kruid gebruiken dat je in huis hebt, peterselie of bijvoorbeeld wat tijm in plaats van basilicum lijkt me ook heerlijk.

Aardappels met spek en kruidige olie

Wat heb je nodig voor de aardappels met spek en kruidige olie:

Voor de aardappels:

 • 1 kilo krielaardappels, grote gehalveerd
 • olijfolie
 • rasp van 1 citroen
 • zout en peper
 • 6 plakken bacon
 • 6 gekookte eieren, in stukken
 • handjevol verse kruiden naar keuze, peterselie, basilicum

Voor de kruidenolie:

 • 80 ml olijfolie
 • 4 teentjes knoflook, in dunne plakjes
 • 1 theelepel chilivlokken
 • zout
 • handvol verse basilicum

Hoe maak je de aardappels met spek en kruidige olie:

 1. Kook de aardappels 10 minuten, giet af en laat even uitstomen. Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius.
 2. Meng in een ruime ovenschaal de olijfolie door de krieltjes en bestrooi met de citroenrasp en wat zout en peper. Leg de plakken bacon over de aardappels.
 3. Bak ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven en schep dan even om. Als de bacon te snel kleurt kun je deze er al uithalen. Bak nog 15 minuten totdat de aardappeltjes goudbruin en helemaal gaar zijn.
 4. Maak ondertussen de kruiden olie. Meng in en kleine koekenpan de olijfolie, knoflook, chilivlokken met een snuf zout en verwarm op middelhoog vuur totdat de knoflook begint te geuren. Haal van het vuur en roer er de basilicum door.
 5. Schep de aardappels op een platte schaal, verdeel de bacon, eieren en kruiden naar keuze erover. Besprenkel met de kruidenolie.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
aardappels met spek en kruidige olie
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie