Heerlijk stoofvlees van het huis oftewel zuurvlees

Wanneer de wind om het huis giert en de regen met bakken uit de lucht valt vind ik het echt fijn om stoofpotjes te maken en dit heerlijk stoofvlees van het huis is een favoriet recept. De combinatie van zuur en zoet met de specerijen zorgen voor een heerlijke smaak. Niet iedereen is hier even dol op rundvlees maar de jus lusten ze allemaal. Heerlijk met friet of aardappelkroketjes.

Heerlijk stoofvlees van het huis
Ingrediënten:

1 kilo runderstoofvlees
50 gram boter
100 ml witte wijn azijn
3 laurierblaadjes
4 jeneverbessen
3 kruidnagelen
4 uien grof gesnipperd
4 eetlepels appelstroop
2 sneetjes ontbijtkoek, in blokjes
evt. 1 el donkerbruine basterdsuiker

Bereiding:

  1. Snijdt het vlees in stukken en bestrooi met zout en peper. Verhit de helft van de boter in een pan en bak het vlees bruin, doe dit zo nodig in 2 porties.
  2. Giet de azijn en 100 ml heet water langs de rand van de pan bij het vlees.Voeg de laurierblaadjes, jeneverbessen en kruidnagels toe. Breng het geheel aan de kook en doe de deksel op de pan. Stoof het vlees ongeveer 1 uur op zeer laag vuur.
  3. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de uien goudbruin. Schep de uien met de appelstroop en de ontbijtkoek bij het vlees en stoof nog ongeveer 2 uur of totdat het vlees uit elkaar begint te vallen. Breng het vlees op smaak met de bruine basterdsuiker, peper en zout.

Stoofvlees van het huis
(Gebaseerd op een recept uit De Allerhande)

3 thoughts on “Heerlijk stoofvlees van het huis oftewel zuurvlees

Geef een reactie