Witte bonen chili

Misschien was het al wel opgevallen, maar ik ben nogal dol op de Amerikaanse keuken en dan vooral op Tex Mex gerechten. Dus naast de gewone chili con carne, zonder zakje en met chili bonen, maakte ik voor oudejaarsavond ook witte bonen chili.

Er zaten niet bijzonder veel ingrediënten in en ik was erg benieuwd of het zo goed zou worden als de pioneer woman beloofde. Met al de pepers die er in moesten was ik wat bang dat het zelfs voor onze smaak te pittig zou worden. Je kunt natuurlijk altijd de jalapeno peper weglaten maar zelfs met, was het gerecht niet te scherp geworden. Het was heerlijk!

Witte bonen chili, by Cookingdom
Ingrediënten:

800 gram kippendijen zonder bot en vel
1 ui gesnipperd
4 teentje knoflook geperst
1 pot (370 gram) groene chili’s, gesneden
450 gram gedroogde witte reuzenbonen (1 nacht geweekt in water)
2 liter kippenbouillon
1 Jalapeno peper, heel fijn gesneden
1 eetlepel gemalen komijn
1/2 theelepel paprikapoeder
zout en witte peper naar smaak
250 ml kookroom
2 eetlepels maizena
200 gram belegen kaas geraspt

Eventueel voor erbij:
zure room
pico de gallo (recept volgt)
tortilla wraps
partjes lime

Bereiding:

  1. 1. Kook de kip ongeveer 20 minuten of totdat het net gaar is in de kippenbouillon. Maak kleine stukjes van de kip en zit dit even apart. Bewaar de kippenbouillon.
  2. Bak in een grote pan op middelhoog vuur de ui en knoflook ongeveer 2 minuten.Voeg de groene chili’s en de witte bonen toe. Giet de kippenbouillon in de pan, voeg de jalapeno peper toe. Breng op smaak met komijn, zout en witte peper. Doe de deksel op de pan en laat een uur zachtjes koken. Voeg de fijn gesneden kip toe en laat nog ongeveer een uur zachtjes koken tot de bonen gaar zijn.
  3.  Als de bonen gaar zijn meng je de kookroom met de maizena, voeg dit toe aan de chili en laat nog even koken zodat het dikker wordt. Voeg een 1/2 theelepel paprikapoeder toe en breng op smaak met zout en peper. Roer de geraspte kaas erdoorheen en laat dit smelten.

Serveer met rijst of tortilla wraps, pico de galo, zure room en partjes lime

Witte bonen chili
(gebaseerd op een recept van The pioneer woman)

2 thoughts on “Witte bonen chili

Geef een reactie

Naast choco chip cookies verzamelt Cookingdom ook digitale cookies, vind je dit goed? meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten