Knapperige granola met eiwit

Knapperige granola met eiwit(2)

Sinds dat ik zelf granola maak vind ik de gekochte Cruesli vaak veel te zoet, maar ik hou wel van dat knapperige en die grote stukken erin! De oplossing zit hem in het toevoegen van een opgeklopt eiwit om een heerlijk knapperige granola helemaal zelf te maken.

Zo bijzonder om een recept te vinden met een ingrediënt dat zo simpel is en dat zulke heerlijke gevolgen heeft. Ik ben dol op van die kleine dingetjes die wanneer je ze eenmaal weet altijd bruikbaar zijn. Want wat voor homemade granola je ook maakt, dit geweldige eiwit trucje werkt altijd.

Dan nu nog een receptje voor een kleine hoeveelheid zelfgemaakte granola, simpel maar erg lekker. De ingrediënten worden niet allemaal tegelijk in de oven gedaan zodat alles mooi gelijkmatig roostert.

Knapperige granola met eiwit, By Cookingdom

Ingrediënten:

135 gram havermout
2 eetlepels bruine suiker
1/2 theelepel kaneel
1/4 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel zout
3 eetlepels ahornsiroop
2 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel vanille extract
1 eiwit
35 gram amandelen
25 gram kokosrasp
50 gram gele rozijnen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 190 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een schaal de havermout, bruine suiker, kaneel, nootmuskaat en het zout.
  2. Roer in een ander kommetje de ahornsiroop, olijfolie en vanille extract door elkaar. Giet dit in de schaal met het havermout mengsel en roer goed door. Klop het eiwit nu op totdat het enigszins stevig wordt en roer dit door de granola.
  3. Verdeel in een enkele laag over de bakplaat en bak 10 minuten in de oven. Strooi er dan de amandelen over en rooster nog 10 minuten. Haal nogmaals uit de oven en strooi er de kokosrasp over. Roer voorzichtig een klein beetje door maar laat zoveel mogelijk grote stukken heel. Laat alles nog 10 minuten in de oven totdat het goudbruin is.
  4. Laat volledig afkoelen en strooi er de rozijnen overheen. Schep dan voorzichtig in een bewaardoos. Lekker met yoghurt, verse vruchten en wat honing.

Je hoeft het eiwit niet helemaal stijf te kloppen, flink schuimig is goed genoeg in dit recept.
Heel belangrijk voor grote stukken granola is het voorzichtig doorroeren en het helemaal af laten koelen op het einde!

Wat zijn jou lievelings-ingrediënten voor je zelfgemaakt granola?

Knapperige granola met eiwit
(Losjes gebaseerd op een recept van Joy the Baker)

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Knapperige granola met eiwit
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

2 thoughts on “Knapperige granola met eiwit

  1. Pingback: 10 ontbijtrecepten met havermout – WordPress Import

Geef een reactie