Peppadew spread van roomkaas

Peppadew spread

Deze peppadew spread is slechts een beetje pittig en heeft ook iets zoets. Dit smeersel is vooral ontzettend romig en heeft een vrolijk kleurtje. Kortom dit gerechtje heeft alles mee!

Van de zomer toen we heerlijk genoten aan tafel vol lekker eten van Esther van Happy cooking en picknick stond deze spread op tafel en wij vonden hem allemaal lekker! Ik kreeg het receptje en nu een flinke tijd later heb ik deze peppadew spread eindelijk zelf gemaakt!

Hapje

Een paar jaar geleden nog maar waren de peppadews gevuld met roomkaas de nieuwste trend op hapjes gebied en ook wij waren er dol op! Nu zie je ze alweer een stuk minder en dat is toch eigenlijk best wel jammer! Deze spread is een heerlijke variatie op dat lekkere gevulde hapje. en heerlijk op een borrelplankje!

Peppadew

Wist je dat peppadew eigenlijk een merknaam is? Het is een gecultiveerde rode peper in een mooie ronde vorm ook wel piquantè peper genoemd. Het schijnt dat ze veel zorg nodig hebben tijdens de groei en niet makkelijk te kweken zijn. Gelukkig kopen wij ze gewoon in de supermarkt ingemaakt in azijn met suiker.

Peppadew spread

Wat heb je nodig voor de peppadew spread:

  • 75 gram peppadew uitgelekt
  • 100 gram verse roomkaas
  • 1 el crème fraîche
  • snufje zout
  • chilipoeder naar smaak
  • 1 el peterselie, grof gehakt

Hoe maak je de peppadew spread:

  1. Pureer de peppadews in een keukenmachine of snijdt heel fijn. Voeg de roomkaas en crème fraîche toe en meng tot een mooie romige saus.
  2. Voeg een snufje zout toe en eventueel wat chilipoeder om de dip iets pittiger te maken. Schep in een leuk schaaltje en strooi er de peterselie over.
  3. Serveer met crackers, toastjes of stukjes groente.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Peppadew spread

Summary
recipe image
Recipe Name
Peppadew spread van roomkaas
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Geef een reactie