Fougasse met chorizo en tijm

Een fougasse ging ik maken, ik zag dit platbrood op tv en vond het er zo geweldig uitzien! Ik ging op zoek naar een recept en het brood lukte echt goed…Ik maakte al eens eerder een plat brood, wat erg lekker was maar niet zo mooi als deze.

Mijn oudste zoon vond het ook heerlijk en vroeg aan mij hoe het nu toch kwam dat dit brood eindelijk wel gelukt was (normaal proeft hij altijd iets raars aan mijn zelfgebakken broden) Ik vertelde hem dat dat door hem kwam, ik had zijn raad opgevolgd en een YouTube filmpje gekeken!

Normaal heb ik geen geduld om een filmpje te kijken op YouTube maar ik denk dat ik nu toch vaker filmpjes ga kijken voordat ik iets maak.

Helemaal onderaan heb ik het filmpje dat ik keek toegevoegd…

Fougasse, By Cookingdom
Fougasse met chorizo en tijm

Ingrediënten:

500 gram bloem
2 theelepels zout
1 zakje gist
260 ml water
blaadjes van zo’n 4 takjes tijm
50 gram chorizo, in kleine stukjes
olijfolie
3 eetlepels melk

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Bestrooi een grote bakplaat lichtjes met bloem.
  2. Meng in een ruime kom de bloem met het zout en de gist. Maak een kuil in het midden en giet hierin het warme water. Meng het deeg ongeveer 10 minuten met de deeghaak in de keukenmachine of met de hand totdat er een mooi samenhangend geheel ontstaat.
  3. Leg het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak en vouw er het grootste gedeelte van de tijm en chorizo doorheen. Maak nu een bal van het deeg en met een deegroller rol je het uit tot een ovale vorm van ongeveer 1,5 cm dik.
  4. Maak met een scherp mes of een deegschraper een inkeping in het midden en 3 aan bijde zijden van het midden (zie foto) Maak de inkepingen groter met je handen want na het rijzen en bakken zijn ze weer veel kleiner. Leg het brood op de bakplaat.
  5. Duw de overgebleven chorizo in de bovenkant van het brood en strooi er de rest van de tijm over. Bedek het deeg lichtjes met plasticfolie dat je hebt ingevet en laat ongeveer een uur rusten of totdat het deeg is verdubbeld in grootte.
  6. Verwijder de folie, bestrijk het deeg lichtjes met de melk en plaats in de voorverwarmde oven. Zet een bakje met water of ijsklontjes onderin voor stoom. Bak het brood 30-40 minuten totdat de korst goudbruin is en het heerlijk ruikt.

Je ruikt echt precies wanneer dit brood klaar is, kan bijna niet misgaan. Erg lekker om zo te eten of met een likje echte boter.

Fougasse met chorizo en tijm
(Gebaseerd op een recpt uit: Baking made easy van Lorraine Pascale)

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Fougasse met chorizo en tijm
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie