Homemade granola

Eindelijk is het ervan gekomen! Homemade granola…maar vaak als ik iets wil maken en ik op zoek ga naar info op het web vind ik gewoon teveel en kan ik niet meer kiezen tussen al die soorten. Met of zonder chocolade, met kokosolie of juist olijfolie…en welke gedroogde vruchtjes gaan erin? En op die manier maak je iets heel simpels wel erg ingewikkeld 😉

Toch vind ik mijn granola erg goed gelukt, de pot is al bijna leeg dus kan ik een nieuwe combinatie gaan uitproberen met….wat ik op dat moment maar in huis heb.

Homemade granola, by Cookingdom
Homemade granola

Ingrediënten:

2 eetlepels plantaardige olie
125 ml ahorn siroop
2 eetlepels honing
1 theelepel vanille extract
300 gram havermout
50 gram zonnebloempitten
4 eetlepels sesamzaadjes
50 gram pompoenpitten
100 gram gedroogde vruchten (ik gebruikte rozijnen en cranberry)
50 gram geraspte kokos

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor tot 150 graden Celsius en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Meng in een ruime kom de olie, ahorn siroop, honing en vanille extract. Doe er de overige ingrediënten bij behalve de vruchtjes en de kokos en meng totdat alles plakkerig is.
2. Verdeel het mengsel over 2 bakplaten en maak het glad. Bak het ongeveer 15 minuten in de oven, meng dan de vruchtjes en de kokos erdoor en bak nogeens 15 minuten totdat het goudbruin is.
3. Laat afkoelen en bewaar in een afgesloten pot. serveer met melk of yoghurt, verse vruchten of eet het gewoon lekker uit de hand.

Homemade Granola
(Gebaseerd op een recept van Goodfood en vele anderen)

Eet smakelijk!

One thought on “Homemade granola

  1. Pingback: Havermout met rabarbercompote | Cookingdom

Geef een reactie