Chocolade Havermout in een beker

Terwijl ik dit receptje zat te lezen dacht ik: Echt niet, dit gaat echt niet werken zo! Chocolade Havermout in een beker is echt te simpel…

Maar de afgelopen week heb ik het al 3 keer gemaakt en het is zo makkelijk en niet te geloven lekker. Ik eet het als ontbijt maar het is vast ook heerlijk bij een bakje koffie of thee.

Speciaal voor de foto maakte ik mijn ontbijt in mijn favoriete Moomin koffie mok .

Chocolade havermout in een mok
Chocolade havermout in een mok

 

Ingrediënten:

1/2 banaan
1/2 eiwit (ongeveer 2 eetlepels)
1 eetlepel amandelmelk
paar druppels vanille extract
25 gram havermout
1/4 theelepel bakpoeder
1 eetlepel cacao
snufje zout

Bereiding:

1. Vet je beker lichtjes in met een beetje olie of boter. Prak de banaan in de beker en meng met het eiwit, amandelmelk en vanille extract.
2. Meng in een schaaltje de havermout, cacao, bakpoeder en het zout. Doe de helft van het havermout mengsel in de beker en meng goed. Voeg de andere helft toe en meng totdat alles een mooi chocolade kleurtje heeft.
3. Zet de beker in de magnetron en verwarm een halve minuut op 750 watt en kijk dan even of het niet te nat is en een mooi glanzend korstje heeft gekregen. Verwarm anders nog 30 seconden. Giet er eventueel nog wat extra amandelmelk over.

De tijd die nodig is verschilt natuurlijk per magnetron, probeer even uit hoe jouw havermout het beste smaakt uit jouw magnetron.

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie