Appel Crumble

De appelkruimeltaart van de Hema is hier altijd favoriet, bij elk feestje dat ik die niet in huis heb vragen mijn jongens: Waarom geen appelkruimeltaart…?! Dus toen mijn middelste dit recept voor een appel Crumble tegenkwam in een boek vol koekjes, taarten en andere baksel was het besluit snel genomen. De crumble was verslavend lekker en vooral warm uit de oven was de geur onweerstaanbaar!

Appel Crumble by Cookingdom
Appel Crumble

Ingrediënten:

300 gram bloem
150 gram suiker
200 gram boter
snuf kaneel
snuf kardemom (of steranijs)
500 gram appels (ongeveer 3 stuks) in blokjes
50 gram bruine suiker

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor tot 180 graden. Meng de bloem met de suiker in een kom. Meng de koude boter erdoor totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Ik doe dit meestal met een mixer, omdat met mijn warme handen de boter te snel smelt.
2. Kruid het kruimelmengsel met kaneelpoeder, zout en een snufje kardemom. Vet een ovenschaal in met boter en verdeel de appelstukjes over de bodem. Sprenkel de bruine suiker over de appels.
3. Dek de appels af met het kruimeldeeg. Bak ongeveer 30 minuten in de oven totdat het deeg bruin wordt en de appels beginnen te bubbelen.

Ik had nog wat rabarber compote staan en 2 flinke eetlepels gemengd door de appels…Heerlijk!

Appel crumble
(Gebaseerd op een recept uit: De Meester Bakker van Sofie Dumont en Bernard proot)

Eet smakelijk!

Geef een reactie