Kip fricassee

Het nadeel aan het hebben van een blog is dat je maar zelden twee keer hetzelfde gerecht maakt omdat er toch regelmatig iets nieuws op deze blog moet komen. Deze kip fricassee was echter zo lekker dat het zeker nog eens op het menu moet komen!

Fricassee hoort traditioneel klaargemaakt te worden met gevogelte en afgemaakt met room. Het is een beetje een stoofpotje en tegelijkertijd een soort ragout. Maar vooral dus heel erg lekker en makkelijk klaar te maken.

Kip fricassee, By Cookingdom
kip fricassee

Ingrediënten:

1 kg kipdij vlees
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel olijfolie
1 ui, in ringen
1 wortel, in halve plakjes
1 stengel bleekselderij, in plakjes
40 gram bloem
100 ml witte wijn
500 ml kippenbouillon
3 theelepels fijngesneden rozemarijnblaadjes
60 ml kookroom

Bereiding:

  1. Bestrooi de kippendijen met de paprikapoeder en zout en peper naar smaak. Verhit de olie in een ruime koekenpan op hoog vuur. Bak de kip in ongeveer 3 minuten goudbruin aan beide zijden. Leg op een bord en zet even opzij.
  2. Bak op middelhoog vuur de ui, wortel en bleekselderij ongeveer 10 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Voeg de bloem toe en bak omscheppend nog 2 minuten mee. Haal van het vuur en roer er beetje bij beetje eerst de wijn en dan de bouillon door.
  3. Zet terug op het vuur, verhit al roerend totdat de saus dikker wordt. Voeg de rozemarijn en de kip toe, stoof met de deksel schuin op de pan ongeveer 45 minuten. Roer de room erdoor en laat nog 5 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer met brood of rijst en boontjes of gebakken champignons. De jongens hadden er graag gekookte aardappels bij gewild!

Kip fricassee
(Gebaseerd op een recept uit Delicious 10-2015)

Smakelijk eten!

2 thoughts on “Kip fricassee

Geef een reactie