Kip met abrikozen glazuur

kip met abrikozen glazuur, By Cookingdom

Deze kip met abrikozen glazuur is een heerlijk kip gerechtje uit de oven en je gebruikt onder andere abrikozenjam om het heerlijke, zoete en pittige glanslaagje te krijgen.

Abrikozenjam is iets dat ik eigenlijk altijd wel op voorraad heb, niet omdat ik het nou zo lekker vind om op een boterhammetje of een beschuitje te smeren maar abrikozenjam is een ingrediënt dat regelmatig terug komt in verschillende recepten, zowel zoet als hartig. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om appeltaart een mooi glansje te geven of om een zoet-zure saus te maken voor vlees en groenten, deze keer was dus de kip aan de beurt.

kip met abrikozen glazuur(2) By Cookingdom

Ingrediënten:

350 gram abrikozenjam
1 eetlepel honing
1 eetlepel Dijon mosterd
2 eetlepels soja saus
2 teentjes knoflook, fijngesneden
5-6 kippendij filets
zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius. Meng in een steelpannetje de jam, honing, mosterd, soja saus en de knoflook door elkaar, breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken zodat het indikt.
  2. Leg de kip in een ovenschaal en bestrooi met zout en peper. Schep er het jam mengsel overheen. Bak de kip 40 minuten in de oven en schep er iedere 10 minuten wat van de saus over van onder uit de schaal. De kip is klaar als het vocht dat er uitloopt helder is wanneer je er met een vork inprikt.

Ik serveerde dit met broccoli en rijst en ook nog wat plakken geroosterde zoete aardappel.

 

Kip met abrikozen glazuur
(Gebaseerd op een recept van Shutterbean)

Smakelijk eten!


Summary
recipe image
Recipe Name
Kip met abrikozen glazuur
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie