Naan met knoflook en kruiden zelf maken

Naan met knoflook en kruiden zelf maken

Al heel lang wilde ik naan zelf maken en deze versie met knoflook en kruiden is echt zo lekker! Het brood is luchtig, zacht en smaakt heerlijk naar knoflook en kruiden. Het deeg moet even een uurtje rijzen maar daarna is het zo gebakken in een koekenpan.

Naan

Naan wordt vaak naanbrood genoemd maar eigenlijk is naan al brood. Een platbrood dat zijn oorsprong vindt in India en vaak gegeten wordt bij curry’s. Het basisrecept bestaat uit bloem, yoghurt en gist en in dit geval wordt het op smaak gebracht met knoflook en kruiden.

Knoflook en kruiden

Ik bakte de broden in een hete koekenpan, het is een mooi gezicht om te zien hoe er bellen ontstaan op het brood. Na het bakken bestrijk je het nog warme brood met de gesmolten boter die op smaak is gebracht met knoflook en verse kruiden en een warme naan is gewoon te lekker!

Naan met knoflook en kruiden zelf maken

Wat heb je nodig voor de naan met knoflook en kruiden:

  • 60 ml warm water
  • 1 eetlepel honing
  • 1 zakje gist
  • 150 ml melk
  • 180 ml Griekse yoghurt
  • 500 gram bloem
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/4 theelepel zout
  • 60 gram boter
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels fijngesneden verse kruiden naar smaak, peterselie,koriander, bieslook

Hoe maak je de naan met knoflook en kruiden:

  1. Meng in de kom van je keukenmachine het water, honing en de gist. Laat 5 tot 10 minuten staan totdat het borrelt.
  2. Voeg de melk,yoghurt, bloem, bakpoeder, baksoda en zout toe en meng met de keukenmachine met deeghaak totdat er een soepel maar plakkerig deeg ontstaat, dit duurt ongeveer 10 minuten.
  3. Vet een kom in met een klein beetje olijfolie. Maak een bal van het deeg en plaats in de kom. dek de kom af met een vochtige theedoek of plasticfolie en laat een uur rusten op een warme plek.
  4. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol deze uit tot een plat brood met een dikte van ongeveer een halve centimeter.
  5. Verhit een ruime koekenpan op hoog vuur totdat deze goed warm is. Voeg een klein beetje olijfolie toe en leg een brood in de pan en doe een deksel op de pan.
  6. Wacht totdat er luchtbellen ontstaan aan de bovenkant, haal de deksel van de pan, draai het brood om en bak nog 1 minuut. Bak zo 8 broodjes.
  7. Smelt ondertussen de boter, voeg de knoflook toe en laat even pruttelen zodat de smaak goed intrekken. Haal van het vuur en voeg de kruiden toe.
  8. Bestrijk de nog warme naan broodjes met de knoflook kruiden boter en serveer direct.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Naan met knoflook en kruiden zelf maken
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

2 thoughts on “Naan met knoflook en kruiden zelf maken

  1. Gemaakt bij een Indiase curry, wat een heerlijke naanbroodjes! Echt een succes en vele malen lekkerder dan die van de supermarkt.
    Gisteren uitgeprobeerd met rijstbloem ipv tarwebloem voor iemand met een glutenallergie.
    Helaas was dat een fiasco. Heb jij een tip voor een betere vervanging van tarwebloem voor dit recept?

    1. Hoi Maaike,

      Wat fijn dat de broodjes zo goed in de smaak vielen! Er schijnt glutenvrij broodmix te zijn van Schar en daar zou je naan brood mee kunnen maken maar heb dat zelf nooit uitgeprobeerd.

      Groetjes Arieta

Geef een reactie