Lemon cheesecake cocktail met advocaat

Nog even en dan is het alweer Pasen, het valt zo vroeg dit jaar! Vandaar dat ik alvast deze lemon cheesecake cocktail maakte met advocaat.

Misschien vind je advocaat een ouderwets drankje voor omaatjes die een klein glaasje schenken op zondag met een toefje slagroom? Of misschien kreeg je vroeger zelf wel eens een glaasje met zo’n klein advocaat lepeltje? Mijn oma gebruikte altijd klopklop, bestaat dat eigenlijk nog vraag ik me nu af?!

Maar goed met die advocaat kun je dus ook een heerlijke paas cocktail maken met de smaak van een lemon cheesecake. Gepimpte advocaat krijg je zo dus eigenlijk en lekker dat dat is!

En als je na het maken van deze cocktail nog advocaat over mocht houden, dan zou ik het gebruiken op een pannenkoek met banaan als toetje…je weet niet wat je proeft.

Lemon cheesecake cocktail met advocaat, by Cookingdom
Lemon cheesecake cocktail met advocaat

Ingrediënten:

sap van 1 limoen
60 ml advocaat
30 ml melk
30 ml Triple sec

Partje limoen
sliertje sinaasappelschil

Bereiding:

  1. Pers het sap van de limoen in een shaker, voeg de advocaat, melk en triple sec toe. Schud flink totdat alles heel goed gemengd is.
  2. Vul het glas met ijs en bestrijk de rand van je glas met een partje limoen. Giet de cocktail in het glas en versier de rand met het partje limoen en een sliertje sinaasappelschil.

Lemon cheesecake cocktail

Proost!

Summary
recipe image
Recipe Name
Lemon cheesecake cocktail met advocaat
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

Geef een reactie