Asperge taartje met kaas

Eigenlijk is dit weer zo’n receptje dat bijna te simpel is en ik vond het in eerste instantie niet eens de moeite om het hier op mijn blog te plaatsen. Maar toen ik dit hapje laatst maakte voor een verjaardag viel het zo goed in de smaak dat ik me bedacht heb en het receptje voor dit asperge taartje hier toch ga plaatsen. De geroosterde groene asperges en de kaas zijn een super combi!

Ik ben dol op asperges en hier in de regio worden ze heel veel verkocht recht van de boer, toch eet ik ze niet vaak en heb ik vorig jaar pas voor het eerst witte asperges zelf klaargemaakt…De witte zijn heerlijk maar voor dit receptje zijn de iets stevigere groene asperges beter geschikt. Normaal rooster ik de groene asperges ook altijd wanneer ik deze eet dus dit gerechtje brengt dat idee naar een hoger level!…want kaas!!

Asperge taartje met kaas, by cookingdom
Asperge taartje met kaas

Ingrediënten:

6 velletjes bladerdeeg, ontdooit
200 gram geraspte cheddar kaas
100 gram groene aspergepuntjes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius. Leg de velletjes bladerdeeg op een een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Verdeel er de kaas over en leg op ieder plakje bladerdeeg zo’n 5 tot 6 aspergepuntjes. Plaats de bakplaat in de oven en bak ongeveer 25 minuten totdat de kaas goudbruin is.
  3. Bestrooi met wat peper. Voor een hapje snijd je ieder taartje in vieren.

Je kunt deze hapjes makkelijk van te voren maken, koud zijn ze ook heel erg lekker.
Een ander soort goed smeltende kaas lijkt me ook lekker voor deze taartjes, bijvoorbeeld jong belegen Goudse kaas.
Sprenkel er eventueel nog wat balsamico siroop over.

Asperge taartje met kaas
( Op het idee gebracht door een receptje op The pioneer woman)

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Asperge taartje met kaas
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie