Mexicaanse eieren uit de oven

In het weekend kook ik of heel uitgebreid of ik maak iets eenvoudigs…Deze Mexicaanse eieren uit de oven die ik laatst op een zaterdag maakte zijn echt super simpel maar wel ontzettend lekker!

Vaak worden deze huevos rancheros gegeten als ontbijt maar omdat ik persoonlijk niet dol ben op chorizo en tomatensaus ’s ochtends maakte ik er een avondmaaltijd van.

De komende weken zullen er waarschijnlijk nog wel wat meer Tex-Mex recepten verschijnen op Cookingdom want ik ben uitgekozen om mee te doen als blog insider van Francesca kookt en Santa Maria. Dat houdt in dat ik een leuk pakket met producten krijg waarmee ik lekkere recepten mag verzinnen en dan delen op social media met de hashtag #verrasmettexmex ! Dat gaat vast geen probleem worden want de Tex-Mex keuken is hier in huis best wel populair.

Mexicaanse eieren uit de oven, by Cookingdom
Mexicaanse eieren uit de oven

Ingrediënten:

4 bloemtortilla’s
1 eetlepel olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
200 gram chorizo, in dunne plakjes
400 gram pot of blik bonen naar keus, afgespoeld en uitgelekt
1 jalapeno peper, in stukjes
1 gele paprika, in blokjes
400 ml tomatensaus
4 eieren

Voor erbij:
zure room
salade
jalapeno peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Vet 4 schaaltjes in en plooi er de tortilla’s in.
  2. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de uien totdat ze zacht beginnen te worden. Voeg de chorizo toe en bak deze mee totdat de worst knapperig begint te worden, ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg de bonen, jalapeno en paprika toe, roer goed door en voeg dan de tomatensaus toe. Laat de saus zachtjes pruttelen totdat deze iets is ingedikt.
  4. Verdeel het bonenmengsel over de 4 schaaltjes, maak een kuiltje in het midden en breek een ei boven ieder schaaltje. Bak de eieren 15 tot 20 minuten in de oven totdat het eiwit gestold is. Serveer met de zure room, salade en extra pepers.

Mexicaanse eieren uit de oven
(Losjes gebaseerd op een recept uit de Delicious)

Mexicaanse eieren uit de oven, by Cookingdom

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Mexicaanse eieren uit de oven
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie