Gebakken rijst met garnalen en ananas

Ik ben dit jaar al hartstikke fanatiek bezig met het maken van alle gerechten van de goodfood kalender! Ook het april recept is al gemaakt, een heerlijke gebakken rijst met garnalen en ananas.

Ik heb de afgelopen maanden al leuke gerechten gemaakt van die kalender, zoals de frambozen puddinkjes voor Valentijnsdag en een heerlijke hartige taart met kip en spruitjes.

Deze maand was het echt zo’n recept dat ik ook uitgekozen zou hebben als ik het tegen was gekomen op het web of in een tijdschrift, niet echt een uitdaging dus deze keer maar echt wel heel lekker.

Gebakken rijst met garnalen en ananas
Gebakken rijst met garnalen en ananas

Ingrediënten:

2 theelepels zonnebloemolie
bosje lente-uitjes, groen en wit apart, fijngesneden
1 groene paprika, in stukjes
140 gram ananas, in stukjes
3 eetlepels Thaise groene curry pasta
4 eetlepels sojasaus
400 gram gekookte rijst
2 grote eieren
140 gram doperwten
blikje bamboe scheuten
250 gram garnalen
limoenen
handjevol koriander blaadjes

Bereiding:

  1. Verwarm de olie in een wok of ruime hapjespan op middelhoog vuur en bak de witte stukjes van de lente-ui ongeveer 2 minuten. Voeg de paprika en de ananas toe en bak nog 2 minuten. Roer er dan de groene curry pasta en de sojasaus doorheen.
  2. Voeg de rijst toe en roerbak totdat het goed warm is. Duw de rijst naar een zijkant in de pan en roerbak de eieren dan aan de andere kant. Meng er de doperwten, bamboe scheuten en garnalen door. Roerbak nog ongeveer 2 minuten totdat de garnalen warm en gaar zijn.
  3. Roer er als laatste de groene stukjes lente-ui, sap van 1 limoen en de koriander blaadjes door. Verdeel over 4 borden en serveer met partjes limoen en extra sojasaus.

Dit gerecht is het makkelijkste te maken wanneer je rijst over hebt. Je kunt de groenten ook makkelijk aanpassen aan je eigen smaak en aan wat er in je koelkast ligt.

Gebakken rijst met garnalen en ananas
(Gebaseerd op een gerecht van de goodfood kalender 2016)

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Gebakken rijst met garnalen en ananas
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Geef een reactie